Αρχική Υπουργεία Γεροβασίλη: “Το 2017 είναι έτος εφαρμογής μεταρρυθμίσεων”

Γεροβασίλη: “Το 2017 είναι έτος εφαρμογής μεταρρυθμίσεων”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απαντήσεις σε όλα τα καυτά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της έδωσε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή. Απαντώντας στο ερώτημα Βουλευτών της Ν.Δ η υπουργός έδωσε τα πραγματικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ξεκαθάρισε ότι το 2017 θα είναι «έτος εφαρμογής μεταρρυθμίσεων».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του δημοσίου, εκτός των Ν.Π.Ι.Δ. δεν εμφανίζει αύξηση, αλλά μείωση κατά 2.195 υπαλλήλους. Σύμφωνα με τη κ. Γεροβασίλη ο Οι συνολικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016, ανέρχονται σε 8.215, ενώ από αυτές, οι 1.304 αφορούν προσλήψεις σε εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων.

Αναφορικά με τις έκτακτες προσλήψεις η υπουργός επισήμανε ότι υπάρχει αύξηση στο έκτακτο προσωπικό, η οποία αποτυπώνεται στους φορείς του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, η αύξηση του έκτακτου προσωπικού που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό είναι 2.111 άτομα, από τους οποίους οι 1.781 εντοπίζονται σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με το «καυτό» θέμα των μετακλητών η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε ότι μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2016, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 2.099 και αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους.

Η κ. Γεροβασίλη δεν θα μπορούσε να μη δώσει σε αδρές γραμμές και τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι στη «πρώτη γραμμή» των παρεμβάσεων του υπουργείου βρίσκεται η κατάρτιση των οργανογραμμάτων των υπουργείων και των φορέων και των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, οι απλουστεύσεις των διαδικασιών, η εφαρμογή Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, η εφαρμογή του συστήματος κινητικότητας και η διενέργεια των κρίσεων για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης».

ΔΕΙΤΕ όλη την ομιλία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης