Αρχική Υπουργεία Γεροβασίλη: Η ΝΔ θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία

Γεροβασίλη: Η ΝΔ θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε: Θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία» τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της με αφορμή σημερινή συνέντευξη Τύπου του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων των υπουργείων.

Η κ. Γεροβασίλη στη δήλωσή της αναφέρει:

«Η αποκομματικοποίηση της δημοσίας διοίκησης, δηλαδή η επιλογή των επιτελικών στελεχών της με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό αποτελεί βασικό στοιχείο της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της κυβέρνησης.

Μετά από 5 μήνες συστηματικής υπονόμευσης της μεταρρύθμισης αυτής από την αξιωματική αντιπολίτευση (μέσω ανακοινώσεων, δηλώσεων, διαρροών και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων), σήμερα επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε επισήμως τη θέση της: “Αποκομματικοποίηση δεν είναι η μετατροπή θέσεων με πολιτικό χαρακτήρα σε διοικητικές”.

Δηλαδή, η ΝΔ δεν θέλει οι μέχρι πρότινος κομματικές της τοποθετήσεις να αντικατασταθούν από αξιοκρατική διαδικασία επιλογής.

Επιτέλους!

Για τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, αποκομματικοποίηση σημαίνει:

– Διορισμούς σε θέσεις γενικών γραμματέων αποκλειστικά πολιτευτών και κομματικών στελεχών.

– Στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με εγγεγραμμένους στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και μόνο.

-Τοποθετήσεις φίλων, συγγενών και αφισοκολλητών σε υψηλές θέσεις ευθύνης, χωρίς διαδικασίες και μετά τα μεσάνυχτα…

-Καρατομήσεις επιτελικών στελεχών, χωρίς καμία απολύτως αιτία πλην της κομματικής ταυτότητας.

Δε διστάζει μάλιστα η ΝΔ να ψέξει και τους ίδιους τους θεσμούς, γιατί υποστηρίζουν την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας οίκησης. Μάλλον, διεθνώς δεν ορίζεται η αποκομματικοποίηση, όπως την εννοεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης…» καταλήγει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τι υποστήριξε ο Γεωργαντάς

Στην καταγγελία ότι οι λίστες με τα στοιχεία και προσόντα των υποψηφίων διοικητικών και τομεακών γραμματέων του δημοσίου βρέθηκαν παράνομα στα χέρια υπουργών προχώρησε η Νέα Δημοκρατία με τον αρμόδιο τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Γεωργαντά να κατηγορεί την Όλγα Γεροβασιλη πως τους καλύπτει.
“Η κ. Γεροβασίλη αποφεύγει να απαντήσει πενήντα μέρες τώρα στην καταγγελία ότι οι λίστες με τα στοιχεία και τα προσόντα όλων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων βρέθηκαν παράνομα σε χέρια Υπουργών μετά από απαίτηση τους. Κρύβει την αλήθεια και καλύπτει Υπουργούς που κατά παράβαση κάθε σχετικής διάταξης και δεοντολογίας πήραν στα χέρια τους φακέλους υποψηφίων”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Γεωργαντας.

“Όσο οι μέρες περνούν, τα ερωτήματα προς την κ. Υπουργό πληθαίνουν”, υποστηρίζει και ειδικότερα ρωτά την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

“Απέστειλε ή όχι, την από 26-3-2018 σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων η κ. Υπουργός στο ΑΣΕΠ;
Το ΑΣΕΠ της έχει απαντήσει μέχρι σήμερα;
Είναι τυχαίο ότι το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων επιχείρησε να καλύψει τα κενά του νόμου στην μοριοδότηση των ενδιαφερομένων μετά το πέρας της προθεσμίας των υποψηφιοτήτων;
Γιατί δεν προσδιορίζεται δυόμισι μήνες τώρα η συζήτηση της από 2/3/2018 Επίκαιρης Επερώτησης 37 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των επιτελικών στελεχών του Δημοσίου;”
Ο κ.Γεωργαντας τέλος υποστηρίζει:

“Γίνεται φανερό ότι η κ. Γεροβασίλη έχει σκοπό να αποκρύψει την αλήθεια για να δημιουργήσει τετελεσμένα σε μια απροκάλυπτα καθοδηγούμενη και διαβλητή διαδικασία. Όμως όλη η αλήθεια για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο στη Δημόσια Διοίκηση θα αποκαλυφθεί και οι εμπνευστές της θα απολογηθούν».