Αρχική Υπουργεία Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε φασιστικές επιθέσεις

Γεροβασίλη: Δεν θα επιτρέψουμε φασιστικές επιθέσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία «δεν θα επιτρέψουν φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις» και θα αντιστρέψουν άμεσα το κλίμα, έστειλε σήμερα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε μία συμβολική επίσκεψη στο Πέραμα.

Η κυρία Γεροβασίλη, επέλεξε ως πρώτη επίσκεψή της εκτός υπουργείου τη συγκεκριμένη συνοικία με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε 28χρονος που πήγαινε σε συναυλία μνήμης του Παύλου Φύσσα προκειμένου να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις φασιστικές δράσεις.

«Δεν θέλουμε μία κοινωνία με φοβισμένους πολίτες. Θέλουμε ο πολίτης να αισθανθεί ασφαλής και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε φασιστικές επιθέσεις, ρατσιστικές επιθέσεις και διάφορα περιστατικά τα οποία τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να σημαδεύουν την περιοχή. Δεν θα αφήσουμε αυτή την εικόνα να επικρατήσει, θα την αντιστρέψουμε», τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι όλοι «είμαστε ενωμένοι σε αυτή την κατεύθυνση, άνθρωποι και φορείς του δημοκρατικού τόξου…».

Και υπογράμμισε: «Είχαμε πρόσφατα την επίθεση των φασιστών στον νεαρό που πήγαινε στη συναυλία την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Είχαμε πριν από δυο-τρεις μέρες επίθεση από τους Χρυσαυγίτες στον βουλευτή στην Καλαμάτα. Πριν λίγες μέρες είχαμε επίθεση στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας τον κύριο Καλαντζή. Έχουμε επιθέσεις σε μετανάστες και επιθέσεις σε αδύναμους, με φασιστικό τρόπο, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες αλλά και να επικρατήσουν. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί».

Η υπουργός μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τον γ. γραμματέα, έκαναν σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, ενώ συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Αστυνομίας και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το θέμα που συζητήθηκε κατά κύριο λόγο ήταν οι επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων στην περιοχή, αλλά τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως αυτό της Πολιτικής Προστασίας και της γενικότερης αστυνόμευσης.
Μετά την σύσκεψη η κυρία Γεροβασίλη, εκτός των άλλων, επεσήμανε ότι το Πέραμα είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα και χαρακτηριστικά, όσον αφορά και τα ζητήματα της προστασίας του πολίτη, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι συμφώνησαν όλοι πως «θα κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε, όλα όσα μπορούμε να κάνουμε, ούτως ώστε αυτό που λέμε προστασία του πολίτη να έχει πραγματικό περιεχόμενο».

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, από την πλευρά του, είπε ότι από τον Οκτώβριο, μπαίνει σε εφαρμογή ένα γενικότερο σχέδιο αστυνόμευσης, που προβλέπει πολύ περισσότερους αστυνομικούς στο δρόμο και τόνισε ότι το Πέραμα θα δει άμεσα αποτελέσματα, ενώ ανέφερε ότι ήδη, από τον Αύγουστο που στο Πέραμα ξεκίνησαν πιο πυκνές περιπολίες, παρατηρείται μείωση στα διάφορα αδικήματα στο δρόμο.

Επίσης, από 1/1/2019, που αίρεται ο περιορισμός που υπήρχε από τα μνημόνια, για την ενοικίαση κρατικών κτηρίων, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος σε άλλο κτήριο, για την πιο αποτελεσματική και σωστή λειτουργία του, καθώς αυτό που στεγάζεται αυτή τη στιγμή έχει πολλά προβλήματα.

Ο δήμαρχος κ. Λαγουδάκης, έθεσε και το θέμα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς το Πέραμα έχει τα καύσιμα και την επισκευαστική ζώνη μέσα στον αστικό  ιστό, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους και ζήτησε να γίνουν άμεσα ασκήσεις για την αντιμετώπιση καταστροφών σε πραγματικές συνθήκες, καθώς και να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της περιοχής.

Όπως είπε η κυρία Γεροβασίλη έγινε ένας χρήσιμος διάλογος, σε συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια, τα Σώματα Ασφαλείας και την Πυροσβεστική για τα περαιτέρω βήματα.

Σημειώνεται ότι πριν από τη σύσκεψη η υπουργός επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συνομίλησε με τους επικεφαλής και το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.