Αρχική Συμβασιούχοι Γεροβασίλη: Αντικατάσταση συμβασιούχων με μόνιμες θέσεις εργασίας

Γεροβασίλη: Αντικατάσταση συμβασιούχων με μόνιμες θέσεις εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Στις διαρθρωτικές αλλαγές που επιχειρούμε, στόχος είναι οι θέσεις των συμβασιούχων που απασχολούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες να αντικαθίστανται προοδευτικά από μόνιμες σχέσεις εργασίας», υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, από την έδρα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στην Πάτρα, την οποία επισκέφθηκε.

«Σε αυτήν τη λογική, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εργάζεται, ώστε να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία δεκάδων εργαζομένων και το ΕΑΠ να αποκτήσει μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Στη συνέχεια, η υπουργός αναφέρθηκε στη θέσπιση προπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση», το οποίο θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018.

«Η αξιοποίηση της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης δημιουργεί δυναμικές εστίες αναγέννησης και αναβάθμισης τής δημόσιας διοίκησης και για το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό» παρατήρησε και συμπλήρωσε: «Με το προπτυχιακό πρόγραμμα δίνουμε την ευκαιρία και σε δημοσίους υπαλλήλους να βελτιώσουν το επίπεδο και την ποιότητα των γνώσεών τους πάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους, τη διοίκηση και να διαμορφώσουν συνθήκες εξέλιξης στην καριέρα τους».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και κατ’ επέκταση στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα» υποστήριξε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης», η οποία στη συνέχεια ευχαρίστησε τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος και τον πρόεδρό του, Βασίλη Καρδάση, για την αγαστή συνεργασία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προπτυχιακού προγράμματος.