Αρχική Υπουργεία Γεραπετρίτης: Στις 4 Μαΐου ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα- Δύο μήνες θα κρατήσει...

Γεραπετρίτης: Στις 4 Μαΐου ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα- Δύο μήνες θα κρατήσει η όλη διαδικασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία διαβεβαιώνει και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Επαναλαμβάνει ότι πρώτη το χορό ανοίγει η Δικαιοσύνη, με το άνοιγμα υποθηκοφυλακείων, ειρηνοδικείων στις 27 Απριλίου, αλλά και επιβεβαιώνει ότι στις 4 Μαΐου θα πρέπει να περιμένουμε το άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων και άλλων υπηρεσιών.

«Θα κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή για επανέλθουμε σταδιακά. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «η όλη φάση θα διαρκέσει ένα δίμηνο», δηλαδή τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Όπως είπε ο τουρισμός θα μπει σε επανεκκίνηση τον Ιούνιο. Σχολίασε δε πως οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αμόλυντοι και αυτό θα τους καταστήσει εξαιρετικά δημοφιλείς.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού.

«Η 3η λυκείου θα προταχθεί λόγω εξετάσεων», είπε ο υπουργός και τόνισε πως ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο, ενώ συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι για πανελλαδικές».