Αρχική Πολιτική Γεραπετρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στα τελευταία γεγονότα

Γεραπετρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στα τελευταία γεγονότα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη, την Κυριακή και την Τρίτη, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

“Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια της μισαλλοδοξίας και του διχασμού, είναι πραγματικά σοκαριστικά όσα βιώσαμε χθες”, σημείωσε εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας και ζήτησε, «με τον ίδιο καταδικαστέο τρόπο για οποιαδήποτε υπερβάλλουσα βία εκ μέρους της αστυνομίας, όπως τα φαινόμενα που είδαμε την Κυριακή, με τον ίδιο και ακόμη πιο έντονο τρόπο να καταδικάζουμε όλα τα καλέσματα μίσους τα οποία έχουμε”, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε “υπήρξε χθες ένα κάλεσμα μίσους από μερίδα κοινωνίας που φαίνεται να επενδύει σήμερα στο διχασμό, μια μερίδα νεοαγανακτισμένων, για τους οποίους η ενότητα της Πολιτείας δεν αποτελεί αγαθό» με την ταυτόχρονη επισήμανση, «η φράση, “η βία φέρνει βία”, συνιστά το απόλυτο άλλοθι του διχασμού (…) η λογική “οικοδομούμε πάνω στη βία” είναι κίνδυνος στα θεμέλια της Πολιτείας”.

Πιο αναλυτικά, για τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι “αμέσως επιλήφθηκε η Εισαγγελία, η Αστυνομία, ο Συνήγορος του Πολίτη”, με την παράλληλη διαβεβαίωση ότι “θα αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες”.

Ενώ “όλα αυτά που ακούσθηκαν χθες, “να πεθάνουν”, “να τους εξοντώσουμε”» ανάγονται σε μια παθολογία που «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή». Πάντως, πρόσθεσε, “δεν συμψηφίζω ούτε αυτό που έγινε την Κυριακή με αυτό που έγινε χθες, ούτε δημιουργώ συνθήκη ώσμωσης μεταξύ αυτών που προέβησαν χθες σε έκνομες πράξεις και των φιλήσυχων πολιτών που ήθελαν να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους”.

Όπως εξάλλου επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια, “υπάρχουν κομμάτια της κοινωνίας και της πολιτικής που επενδύουν στην αγανάκτηση», χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη» τη συλλογική στοχοποίηση της Αστυνομίας. “Βεβαίως υπάρχουν μεμονωμένα φαινόμενα και αυτή η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο αυτών», αντέτεινε και ζήτησε καταλλαγή και μετριοπάθεια, καθώς «προέχει η ενότητα της κοινωνίας». Ενώ κατήγγειλε, από την άλλη, “φαινόμενα που υποσκάπτουν την ομαλότητα στη χώρα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί”.

Στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης επέκρινε το γεγονός ότι μέσα στην τρέχουσα συγκυρία με την πίεση που δημιουργεί η πανδημία “πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες επέλεξαν να προβούν σε ενέργειες που θέτουν ακόμη και εαυτόν σε κίνδυνο  το “αναλαμβάνω το ρίσκο” που ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια να κρύβομαι πίσω από τα κρούσματα και να καταδικάζω το ότι πιέζεται το σύστημα υγείας, είναι απλά μια υποκρισία”, ανέφερε ακόμη στρέφοντας τα βέλη του και κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.