Αρχική Πολιτική Γεωργιάδης: Το μέσο καλάθι μειώθηκε κατά 12,47%

Γεωργιάδης: Το μέσο καλάθι μειώθηκε κατά 12,47%

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μείωση κατά 12,47% έχει σημειώσει το μέσο «καλάθι του νοικοκυριού», όπως δήλωσε στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως το κέρδος για τον καταναλωτή ανέρχεται ετησίως στα 812 ευρώ ή σε 1,12 μισθό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε συλλογική επιτυχία Πολιτείας, αλυσίδων και καταναλωτών το «καλάθι του νοικοκυριού» και αποκάλυψε πως η πιο φθηνή κατά την έκτη εβδομάδα ήταν η αλυσίδα Κρητικός και η πιο ακριβή η e-food market.

«Το μέτρο αποδίδει, ο ανταγωνισμός αυξάνεται και η εφαρμογή e-καταναλωτής αποτελεί πλέον όπλο για τον καταναλωτή πιέζοντας τις αλυσίδες να μειώσουν τις τιμές», τόνισε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ποτέ δεν είπαμε ότι ρίξουμε τον πληθωρισμό με το καλάθι. Είναι ένα μέτρο συγκεκριμένο. Αυτό που θέλαμε να φτιάξουμε είναι ένα υπόστεγο γι αυτούς που είναι εκτεθειμένοι στην καταιγίδα. Οι τιμές σε κάθε καλάθι όχι μόνο κατάφερε να συγκρατήσει τις τιμές, όπως ήταν ο στόχος, τελικά μειώνονται. Κι αυτό την ώρα που ο πληθωρισμός στα υπόλοιπα προϊόντα αυξάνονται».

Μάλιστα ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη συμμετοχή ακόμη μίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο μέτρο εθελοντικά. Πρόκειται για την αλυσίδα «Κάντζας» με 22 καταστήματα σε Καβάλα και Σέρρες. Πλέον συνολικά συμμετέχουν 13 αλυσίδες φυσικών σούπερ μάρκετ και 3 online σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα απ’ τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Warply που έφτιαξε και διαχειρίζεται την εφαρμογή «e-καταναλωτής», οι μοναδικοί επισκέπτες της εφαρμογής κάθε Τετάρτη φθάνουν τους 231.000. Τα δε προϊόντα που δηλώνουν οι αλυσίδες φθάνουν τους 1.000 κωδικούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η επέκταση του μέτρου πέραν του Μαρτίου. «Θα το δούμε τότε», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι για το μέτρο λόγο έχει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.