Αρχική Υπουργεία Γεωργιάδης: Θαύμα! Ο χθεσινός τζίρος έφτασε στο 35% του αντίστοιχου περσινού

Γεωργιάδης: Θαύμα! Ο χθεσινός τζίρος έφτασε στο 35% του αντίστοιχου περσινού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντός του Ιανουαρίου η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σχεδιάζει και νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 450 εκατ. ευρώ μόνο για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, κάθε επιχείρηση θα μπορεί να αντλεί μέχρι 50.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στο click away, χαρακτήρισε θαύμα αυτό που συνέβη χθες, καθώς όπως είπε ο τζίρος έφτασε στο 35% της αντίστοιχης περσινής ημέρας.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει. καλώ όλους να τηρούν τα μέτρα. Αν συνεχίσουμε έτσι, με προστασία της δημόσιας υγείας και καταφέρουμε να φτάσουμε σε αξιοπρεπές ποσοστό τζίρου θα έχουμε πετύχει θαύμα. Ο σύνδεσμος μικρών καταστημάτων παιχνιδιών μας γράφει ότι σώσαμε τον χριστουγεννιάτικο τζίρο τους και ευχαριστεί προσωπικά εμένα που τους έσωσα.Θα ήταν τρέλα να ανοίγαμε το λιανικό εμπόριο. Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ευρώπη», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως παρά το ρίσκο που είχε το μέτρο, δεν υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση της κοινωνικής κινητικότητας σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι ο μέσος όρος αύξησης της κίνησης ήταν μόλις 7,5%.

Ένεση ρευστότητας στην αγορά και μέτρα ανακούφισης, ζήτησε ο κ. Κατρίνης και υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά πρέπει μέσω των Περιφερειών να δοθούν στοχευμένα στις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

«Η ρευστότητα που έδωσε η κυβέρνηση τους τελευταίους 9 μήνες, είναι η μεγαλύτερη που δόθηκε από τη Συνθήκη του Λονδίνου το 1830, ξεπερνώντας τα 11 δις μέσω του ΤΕΠΙΧ και των επιστρεπτέας καταβολών», αντέτεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επικαλέστηκε μάλιστα, τις δύο χθεσινές δημοσκοπήσεις που έδειξαν μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ:

«Αν αυτά που λέτε είναι αληθή και οι επιχειρηματίες κλαίνε δεν θα ήταν η ΝΔ μπροστά με 16 μονάδες. Δηλαδή αν δεν κλαίνε τι; Θα ήμασταν 30 μονάδες μπροστά; Σοβαρευτείτε. Δεν χρειάζεται τη δημοσκόπηση για να ξέρω κύριε Κεγκέρογλου ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση. Σας γυρίζει την πλάτη γιατί δεν έχετε πάρει είδηση για το τι συμβαίνει στη χώρα».

«Αστείο τύπο» τον αποκάλεσε ο κ. Κεγκέρογλου με τον Αδωνι Γεωργιάδη να απαντά:

«Εγώ είμαι αστείος αλλά ο κ. Κεγκέρογλου καταψήφισε την επιλογή μου για την ΕΑΒ που ήταν άνθρωπος ο οποίος είχε επιλεγεί παλαιότερα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μαζευτείτε είστε εκτός πραγματικότητας. Μαζί ήμασταν στην κυβέρνηση κάποτε. Τότε δεχόσαστε να είστε μαζί με αστείο τύπο; Σοβαρευτείτε».