Αρχική Πολιτική Γεωργιάδης: Σε δύο εβδομάδες από τώρα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη...

Γεωργιάδης: Σε δύο εβδομάδες από τώρα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας και για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος εμφανίστηκε o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του, χθες, στη διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι είναι λογικό να υπάρχει φόβος και ανησυχία για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα τελειώσει, αλλά σε δύο εβδομάδες από τώρα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να προλάβει την τουριστική περίοδο και γι΄ αυτό επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, στους οποίους, μετά τις ευπαθείς ομάδες, θα πάρουν σειρά οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους, με προτεραιότητα στον τουρισμό και στην εστίαση.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης, που μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και υλοποιηθεί για την ενίσχυση της οικονομίας, δεν προκαλούν καμία ανησυχία όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης θα συνεχιστούν, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι να διαφανεί ότι έχει αρχίσει να εκκινεί ξανά η οικονομία, καθώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από την επόμενη ημέρα άρσης του lockdown.