Αρχική Υπουργεία Γεωργιάδης: «Παραμύθια της Χαλιμάς» η παραχώρηση εφ’ όλης της ύλης διαλόγου για...

Γεωργιάδης: «Παραμύθια της Χαλιμάς» η παραχώρηση εφ’ όλης της ύλης διαλόγου για την οπισθοχώρηση της Τουρκίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις προκλήσεις της Τουρκίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνοντας πως τη διάθεση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έκανε μία σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας λέγοντας πως «η ιδέα ότι η Τουρκία έγινε “καλό παιδί” και σταμάτησε να προκαλεί δεν υπάρχει, έχει μακροπρόθεσμους στόχους. Όσον αφορά την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση, η Κυβέρνηση παίρνει άριστα. Τόσο η άμεση κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων που πιστεύω έπαιξε κομβικό ρόλο όσο και η τεράστια διπλωματική υποστήριξη που έλαβε η Ελλάδα έπαιξαν το ρόλο τους ώστε η Τουρκία να οπισθοχωρήσει. Κάποιοι δεν χαίρονται όταν έχουμε εθνικές νίκες, αλλά η Τουρκία έκανε πίσω, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρι Ντόναλντ Τραμπ. «Ήμουν παρών στον Λευκό Οίκο και άκουσα τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο Τραμπ. Δεν άφησε κανένα περιθώριο για το τι θα γίνει αν η Τουρκία αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν θέλουμε πόλεμο, δεν θέλουμε σύγκρουση, αλλά η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι αν αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα θα γίνουν τα πάντα», δήλωσε.

«Είναι “παραμύθια της Χαλιμάς” όσα ακούγονται ότι η Ελλάδα πέτυχε την οπισθοχώρηση της Τουρκίας με την παραχώρηση εφ’ όλης της ύλης διαλόγου. Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη διαφορά, το μοναδικό θέμα για συζήτηση με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα» συνέχισε για να προειδοπιήσει τέλος τον κ. Καλίν πως «θα ήταν καλό να σωπάσει γιατί Έλληνες είμαστε και δεν θα κάνουμε πίσω, υπερασπιζόμαστε την ελληνική ιστορία».