Αρχική Υπουργεία Γεωργιάδης: Μη τσιμπάτε σε ό,τι κάνει ο Ερντογάν

Γεωργιάδης: Μη τσιμπάτε σε ό,τι κάνει ο Ερντογάν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει” διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το δημοσίευμα για έρευνες της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ.

“Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση η οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

“Αν πάει να σκάψει αυτό θα δημιουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας” επισήμανε. Πρόσθεσε όμως ότι “δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.  Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισ. δολάρια από το χρέος της, το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου” σημείωσε ο υπουργός.

“Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας δυναμώνει και η Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να εμποδίσει αυτή την πρόοδο, και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα”.  Για το φράχτη του Έβρου μίλησε για προσωπική του δικαίωση αλλά και δικαίωση της ΝΔ.

Εστίαση – κλειστοί χώροι

“Μέχρι τις 15 Ιουνίου έχουμε βάλει ως όρο να συμφωνηθούν με τους ειδικούς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι” σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τον κίνδυνο συγχρωτισμού στα καταστήματα διαβεβαίωσε ότι “το Σαββατοκύριακο είχαμε πολύ μεγάλη κίνηση στα μαγαζιά, τα μέτρα γενικώς ετηρούντο”.