Αρχική Υπουργεία Αδ.Γεωργιάδης: Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο – Έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα

Αδ.Γεωργιάδης: Κρίσιμο το επόμενο 10ημερο – Έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι οι επόμενες 10 ημέρες είναι κρίσιμες.

«Πάγια κυβερνητική θέση είναι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω σε αυτή την περιπέτεια», τόνισε ο υπουργός ερωτηθείς για το πακέτο μέτρων στήριξης των πληγέντων από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, οι επόμενες 10 ημέρες θα κρίνουν τα πάντα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και του lockdown. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως υπάρχουν έτοιμα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ανέφερε ωστόσο πως τον πρώτο λόγο θα έχει η επιτροπή των ειδικών και ανάλογα με τις εισηγήσεις τους θα κινηθεί η κυβέρνηση. «Υπάρχει μια τεράστια αγωνία για το λιανικό εμπόριο, το οποίο κάνει τους μεγαλύτερους τζίρους του την περίοδο των εορτών και ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα με παιχνίδια, τα οποία θα προηγηθούν αν χρειαστεί στο άνοιγμα της αγοράς» τόνισε.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σχολιάζοντας την πολιτική κόντρα που ξέσπασε μετά από την απαγόρευση των συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι εξεπλάγη με το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

«Δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την Ανάσταση και την 28η Οκτωβρίου, με πολύ καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν διαμαρτυρήθηκαν τότε. Γιατί τώρα;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

Συμπλήρωσε δε, πως σε μια μαζική πορεία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν τα μέτρα, και οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ανυπολόγιστες για τη δημόσια υγεία.