Αρχική Υπουργεία Γεωργιάδης: Καλύτερος από το τίποτα ο τζίρος με το click away

Γεωργιάδης: Καλύτερος από το τίποτα ο τζίρος με το click away

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Το αίτημα πολλών επιχειρηματιών να ανοίξει το λιανεμπόριο και να λειτουργήσει με ραντεβού απορρίφθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ακριβώς γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γεμίσουν οι δρόμοι και να σημειωθούν φαινόμενα συνωστισμού» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι  «στο εμπόριο αν ξεκινάς με γκρίνια και αρνητισμό θα πουλήσεις λιγότερο».

Μιλώντας στο Mega για τη λειτουργία της αγοράς, υπογράμμισε ότι δοκίμασε το σύστημα του click away προκειμένου να ελέγξει τη λειτουργία του κι έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Υποστήριξε δε ότι τα παράπονα που γίνονται από τους επιχειρηματίες δεν είναι γιατί δεν δουλεύει το σύστημα, αλλά γιατί δεν ανοίγουν τα καταστήματά τους.

Ωστόσο έχει παρθεί η απόφαση να μη ρισκάρουμε την πανδημία, τόνισε και πρόσθεσε πως το σύστημα λειτουργεί αν και στην αρχή ο κόσμος ήταν μουδιασμένος.

«Έχουμε πετύχει να έχουμε έναν κάποιο τζίρο, αλλά είναι καλύτερος του μηδενός», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται χαμόγελο και καλή διάθεση».

Ο κ. Γεωργιάδης για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα χρέη που δημιουργούνται εν καιρώ πανδημίας και καραντίνας, υποστήριξε πως όλα αυτά θα συζητηθούν με τον τελικό λογαριασμό και όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. «Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν», είπε χαρακτηριστικά