Αρχική Υπουργεία Γεωργιάδης: Η καραντίνα Ισχύει για όλους τους Έλληνες, όχι για ορισμένους

Γεωργιάδης: Η καραντίνα Ισχύει για όλους τους Έλληνες, όχι για ορισμένους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η απόφαση για τη μερική και σταδιακή άρση του lockdown δεν θα ληφθεί αποκλειστικά από την κυβέρνηση, αλλά σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μελετώντας τα ιατρικά δεδομένα, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «Πρώτα πρέπει να μετρήσουμε την πορεία της πανδημίας. Σε περίπου μια εβδομάδα θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα της κατάστασης και μετά θα αρχίσει η συζήτηση για το αν θα ανοίξουμε και πότε. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Ανάπτυξης είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η αγορά, γι’ αυτό προχώρησε στην καραντίνα, σημειώνοντας ότι  είναι παράλογη η επιμονή των κομμάτων στη διενέργεια της πορείας της 17ης Νοεμβρίου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. «Αν δεν μειωθούν τα κρούσματα και δεν ανοίξει η αγορά η καταστροφή θα είναι τρομερή», δήλωσε.

Για το εάν η πορεία του Πολυτεχνείου θα κρίνει και το άνοιγμα της αγοράς διερωτήθηκε «Ποιος θα πάρει την ευθύνη εάν μετά από μια μεγαλειώδη πορεία υπάρχει άνοδος κρουσμάτων ενώ πάμε προς άνοιγμα της αγοράς; Για τα μαγαζιά που θα καταστραφούν ποιος θα πάρει την ευθύνη; Για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους ποιος θα πάρει την ευθύνη; Θα αναλάβει την ευθύνη ο Τσίπρας, ο Κουτσούμπας ή ο Βαρουφάκης;

Μιλάμε για ζωές πραγματικών ανθρώπων.Η αγωνία των ανθρώπων της αγοράς για να μην καταστραφούν είναι ιερή και δεν μπορούν τα κόμματα της Αριστεράς να προσποιούνται ότι δεν τη βλέπουν και να αδιαφορούν για να κάνουν αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι  «Ζούμε κάτι τραγελαφικό έως και κωμικοτραγικό. Τη μισή ημέρα η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν έλαβε αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία, γιατί άνοιξε τον τουρισμό, γιατί δεν έγινε νωρίτερα το lockdown και την άλλη μισή γιατί δεν επιτρέπεται να γίνει πορεία για την 17η Νοεμβρίου».

«Υπάρχει και ένα στοιχείο ευθύνης της ηγεσίας. Χθες, είχαμε 71 νεκρούς. Ποιο μήνυμα στέλνει στους πολίτες με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που έχει μάλιστα κυβερνήσει τη χώρα; Ως κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις παραμονές του Πολυτεχνείου λόγω της επίσκεψης του τότε Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα.Αυτό είναι Δημοκρατία, ενώ όταν το κάνει η κυβέρνηση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι χούντα;», διερωτήθηκε.

Σχετικά με το εάν θα πρέπει να επέμβει η αστυνομία στο ενδεχόμενο πορείας, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως  «Είμαστε όλοι οι Έλληνες ίσοι έναντι του νόμου; Ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες η καραντίνα; Είναι δυνατόν αυτό που ισχύει για τα 11 εκατομμύριανα μην ισχύσει μόνο για ορισμένους; Η αστυνομία δεν μπορεί παρά να εφαρμόσει το νόμο με τον ίδιο τρόπο για όλους τους πολίτες».