Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας για τον περιορισμό στις ελλείψεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα καταγράφει από τα χαμηλότερα ποσοστά ελλείψεων φαρμάκων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σχετικά τα εξής:

“Κατ΄ αρχάς οι ελλείψεις γενικά των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι λιγότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε καταφέρει, μέσω της πλατφόρμας ΗΣΠΑΔΙΦ, η οποία φτιάχτηκε επί της θητείας μου στο υπουργείο Υγείας, να παρακολουθούμε τις ελλείψεις και το χρωστούμε και στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που είναι πάρα πολύ ισχυρή. Άρα, οι ελλείψεις στην Ελλάδα είναι λιγότερες. Οι υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ έχουν περισσότερες ελλείψεις από εμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχουν. Τα πρόσφατα μέτρα που λάβαμε, όπως οι αυξήσεις τιμών στα φθηνά φάρμακα, έγιναν με το κριτήριο να μην αποσυρθούν από την αγορά μία σειρά φαρμάκων. Και πράγματι η πολιτική λειτούργησε και μία σειρά φαρμάκων, που ήταν σε έλλειψη και υπό απόσυρση, τελικά συνέχισαν να διατίθενται στην ελληνική αγορά και υπάρχουν μέχρι σήμερα. Επαναλαμβάνω, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ασπίδα για τις ελλείψεις».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις