Βέβαιος ότι θα τον χτυπούσαν αν δεν ήταν παρούσα η Αστυνομία στα επεισόδια που έγιναν στο Νοσοκομείο Νίκαιας εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Είμαι πρόσωπο των ημερών όχι κατά τον τρόπο που θα ήθελα. Κατηγορήθηκα από την αντιπολίτευση ότι όλο αυτό που έγινε στη Νίκαια ήταν ένα στημένο show από μένα, γιατί αν δεν ήθελα να στήσω show δεν θα πήγαινα με την αστυνομία», ανέφερε.
«Δηλώνω ότι εγώ δεν κάλεσα στην αστυνομία. Η ΕΛΑΣ πήγε στη Νίκαια όταν συνέλεξε από το Διαδίκτυο τις διάφορες αναρτήσεις – όπου καλούσαν σε δυναμική συγκέντρωση – και υπήρχε φόβος επεισοδίων. Όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει η αστυνομία, έλαβε προληπτικά μέτρα. Άρα δεν είχα καμία εμπλοκή με την ΕΛΑΣ εγώ, άρα οι κατηγορίες ότι έστησα τα γεγονότα είναι απολύτως ψευδείς» είπε σε συνέντευξη.
Όπως δήλωσε αμέσως μετά «αν εγώ πήγαινα και δεν ήταν εκεί η αστυνομία και μετά με δέρνανε και με χτυπούσαν, θα λέγατε όλοι πού είναι η αστυνομία».
«Είμαι 100% βέβαιος ότι θα με χτυπούσαν αν δεν βρισκόταν εκεί η αστυνομία. Η αστυνομία λοιπόν είχε βάσιμο λόγο να πάει. Την ιδέα ότι η παρουσία μιας κρατικής υπηρεσίας είναι από μόνη της προκλητική και ωθεί σε βία, δεν μπορώ να τη δεχτώ. Αλλιώς να την καταργήσουμε και να την κλείσουμε την αστυνομία. Είναι όργανο της δημοκρατικής πολιτείας, οι αστυνομικοί είναι δικά μας παιδιά, εργαζόμενοι υπέρ του ελληνικού λαού».
Παράλληλα, έκανε λόγο για μια «άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα» την οποία υφίσταται ο ίδιος από προχθές, ότι είναι «κλέφτης που κατηγόρησε έναν φιλειρηνικό γιατρό».
«Είμαι ο υπουργός Υγείας που έχω πάει στα περισσότερα νοσοκομεία από κάθε άλλο προκάτοχό μου, επισκέπτομαι 2-3 νοσοκομεία την εβδομάδα. Αυτό που έγινε στη Νίκαια, δεν έχει γίνει πουθενά. Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας υπάρχει μια πολύ σκληρή οργάνωση της Άκρας Αριστεράς, εκεί είναι και η κ. Κοσμοπούλου, γιατρός του Κουφοντίνα, μαζί με μια ομάδα πολύ σκληρών γιατρών – ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά βάση και δευτερευόντως ΚΚΕ – οι οποίοι έχουν μια πολύ πιο άγρια συμπεριφορά», συνέχισε.
Την ίδια στιγμή, ενημέρωσε πως «τους ίδιους γιατρούς που με έβριζαν, τους δέχτηκα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο γραφείο μου, δηλαδή 4 μέρες πριν πάω στη Νίκαια, και μιλήσαμε για όλα τα προβλήματα του νοσοκομείου, και τον κ. Παπανικολάου και την κ. Κοσμοπούλου. Ο κ. Ζιαζιάς δεν ήταν».
«Φωνάζουν ότι τους πήρα 14 γιατρούς στα μουλωχτά. Αυτοί έχουν μια μεγάλη διαφωνία με το Αττικόν. Έχω αποφασίσει να σβήσω τα ράντζα από το Αττικόν. Πήρα την απόφαση, δέσμευσα μεγάλο ποσό, μετέφερα το κτήριο του Αγία Βαρβάρα που ανήκε στη Νίκαια και το πήγα στο Αττικόν. Άρχισαν να φωνάζουν ότι τους παίρνω ειδικευομένους. Συζητήσαμε, όμως, στις 13 Φεβρουαρίου και συμφωνήσαμε για τη διάταξη όσον αφορά το Λοιμωδών. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν για τη φασαρία».
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις