Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Γεωργιάδης για Αιγαίο: 2η ήττα του Ερντογάν από τον Μητσοτάκη μετά τον Έβρο 

«Είναι η 2η ήττα του Ερντογάν από τον Μητσοτάκη μετά τον Έβρο» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τις τουρκικές προκλησεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  και τους Απόστολη Μαγγιριάδη και Αντώνη Αντζολέτο.

Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν σχολίασε πως «την στιγμή που έβγαλε τον στόλο του και τώρα σιγά σιγά τον παίρνει πίσω για την εσωτερική κοινή γνώμη κάτι πρέπει να πει. Δεν είναι τόσο απλό. Είναι η 2η ήτα που υφίσταται από τον Μητσοτάκη. Μία στον Έβρο και μια τώρα στο Καστελόριζο».

«Δεν μιλάμε υπο καθεστώς απειλών και εκβιασμών με την Τουρκία»

Παράλληλα επεσήμανε πως η Ελλάδα υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών δεν συνομιλεί με κανέναν. «Εμείς φυσικά θέλουμε ειρήνη με την Τουρκία. Κανένας μας δεν είναι πολεμοχαρής και κανένας μας δεν ονειρεύεται πολέμους και αίματα. Αυτό το ξεκαθαρίζω. Επί της αρχής θα μιλάμε και με την Τουρκία και με κάθε μας γείτονα. Να μιλάμε υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμού για να μοιράσουμε τα δικά μας αυτό να το ξεχάσει ο κος Ερντογάν».

«Η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της για τις ενέργειες της Τουρκίας»

Ο ίδιος σημείωσε πως λήξη συναγερμού θα έχουμε όταν οι στόλοι επιστρέψουν στις βάσεις τους. «Φαίνεται ότι το πράγμα έχει πάει σε μια αποκλιμάκωση και ότι η Τουρκία δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι αν έβγαζε το σεισμογραφικό και το πήγαινε στα ανοιχτά του Καστελόριζου θα οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα. Αυτά είναι το τι φαίνεται σήμερα αλλά επειδή τα πράγματα αλλάζουν πολύ εύκολα στην ζωή καλό είναι να έχουμε λάβει τα μέτρα μας και η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε την ταχεία αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων στην παρούσα κρίση.

Σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία υπογράμμισε πως είναι γνωστό ότι οι κυρώσεις δεν επιβάλλονται μονομερώς από την Ελλάδα αλλά είναι απόφαση της ΕΕ, είναι του συνόλου και μάλιστα με ομοφωνία. «Αρά δεν είναι το ζήτημα αν το ζήτησε η Ελλάδα, η Ελλάδα συνεχώς το ζητάει. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα έχει συμβεί κάτι σημαντικό για να έχουν ληφθεί σημαντικές κυρώσεις από Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε αυτό το θέμα και άλλωστε μπορεί να τους ενοχλεί ο Ερντογάν και να ανησυχούν πολύ από την ισλαμιστική στροφή της Τουρκίας και από τις επεμβάσεις στην Λιβύη και αλλού όμωςαπό την άλλη διατηρούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έργο Ελληνικού – Η κατεδάφιση των πρώτων 91 κτιρίων

Αναφορικά με το έργο του Ελληνικού σημείωσε πως μέχρι 31 Οκτωβρίου το μεγαλύτερο μέρος αυτής της φάση του έργου θα έχει τελειώσει ενώ υπογράμμισε ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η συνεδρίαση της ολομέλειας του συμβουλίου επικρατείας για την απόφαση για το καζίνο και αν είναι ίδια προχωρά η έναρξη του κυρίως έργου.

Κορωνοιος: Οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι  – Σε γενικές γραμμές υπάρχει πειθαρχία

Σχετικά με τους ελέγχους για τον κορωνοιό, ο υπουργός σχολίασε πως  οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι  και σε γενικές γραμμές υπάρχει πειθαρχία. «Δεν υπήρχε σε κανένα σουπερ μάρκετ καμία παράβαση. Τα μέτρα τηρούνται. Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δημιουργούν μια μικρή ανησυχία για την διασπορά του ιού στην νέα κοινότητα».

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως lockdown γενικό όπως τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν θα υπάρξει.  «Το τότε ockdown χρειάστηκε για να προλάβει το σύστημα υγείας να προετοιμαστεί. Τότε είχαμε 500 κρεβάτια εντατικής θεραπείας τώρα έχουμε κοντά στα 1200. Δεν είχαμε ούτε ένα covid κρεβάτι στα νοσοκομεία τώρα  έχουμε πάνω από 2000 κρεβάτια. Δεν είχαμε νοσηλευτές και γιατρούς προσλάβαμε περίπου 4500. Άρα το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να αντέξει ένα 2ο ενδεχόμενο κύμα. Γι αυτό δεν θα χρειαστεί ένα 2ο lockdown».
Για το αν θα γίνουν πανηγύρια τον Αύγουστο ο ίδιος αναφέρει πως «είναι μια συζήτηση που είναι μέσα στην επιτροπή και θα το αποφασίσει η επιτροπή. Εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά. Τα κριτήρια είναι υγειονομικά. Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να λειτουργήσουν όλα όμως αυτό είναι ζήτημα των γιατρών».

 

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νίκος Παπαθανάσης: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της...

Θεοχάρης: Βάζουμε τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων

«Το να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής...

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις, μετά από ελέγχους...

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS, εντός του χρονοδιαγράμματος αποστέλλει το οικονομικό επιτελείο, προχωρώντας σε εκτεταμένους ελέγχους στην...