Τρίτη, Μάιος 30, 2023
Αρχική Υπουργεία Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε την Aegean χωρίς στήριξη, υπάρχει σχέδιο

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε την Aegean χωρίς στήριξη, υπάρχει σχέδιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αποφασισμένη να στηρίξει την Aegean δηλώνει η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε πως «μετά από τις κρατικές ενισχύσεις που δέχονται οι ανταγωνιστές της στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό. Για αυτό και δεν θα την αφήσουμε χωρίς στήριξη και να βρεθεί σε θέση αδυναμίας».

Ο υπουργός ανέφερε πως η «Κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για την Aegean», το οποίο όπως διευκρίνισε δεν είναι ακόμη έτοιμο, ενώ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν θα υπάρξει συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο της αεροπορικής εταιρείας. «Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπει το δημόσιο ως μέτοχος στην εταιρεία, αλλά να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο», υποστήριξε.

Πάντως πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, είχε αποκλείσει κάθε σενάριο κρατικοποίησης, ενώ είχε πει πως τα μέτρα στήριξης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν, τη δυνατότητα παροχής κρατικών εγγυήσεων σε δάνεια, την παροχή οριζόντιων μέτρων στήριξης του προσωπικού.

«Εάν η εταιρεία δεν λάβει κρατική στήριξη, τότε το μέγεθός της -ο στόλος και το δίκτυο προορισμών της- θα συρρικνωθεί δίχως προηγούμενο» είχε πει ο κ.Βασιλάκης.

Τέλος σε ότι αφορά το σχέδιο στήριξης του Πρίνου, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε ότι υπάρχει σχέδιο για τη στήριξη των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων της χώρας, ωστόσο διευκρίνισε ότι το πρόβλημα του Πρίνου, δεν προήλθε από τον κορονοϊό, αλλά από τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Για τις 40 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως άπτονται διαφόρων υπουργείων και θα δοθεί αναλυτική λίστα γι΄αυτά το προσεχές διάστημα, ενώ υπογράμμισε ότι τα δημόσια έργα θα διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην ανάσχεση της ύφεσης.