Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Γεωργιάδης: Από Μάρτιο οι μειώσεις στις τιμές των προϊόντων

Την εκτίμηση πως τον Μάρτιο θα παρατηρηθούν μειώσεις στις τιμές των προϊόντων εξέφρασε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως ο τιμάριθμος στα τρόφιμα είναι διψήφιος, αλλά ο γενικός τιμάριθμος μονοψήφιος.

Όσο για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τη Βουλή μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές, ο κ. Γεωργάδης σχολίασε πως το να πει ένα κόμμα ότι αποχωρεί από ψηφοφορίες στη Βουλή με σκοπό να προκληθούν εκλογές δεν έχει ξαναγίνει και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να χτίσει ένα αφήγημα αμφισβητήσεως του εκλογικού αποτελέσματος.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων είπε εδώ και έξι μήνες η Ελλάδα ασχολείται με ανοησίες και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός μπορεί και δεν θα πρέπει να ξέρει μια νόμιμη παρακολούθηση.

Σε ό,τι αφορά στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι εάν ο Ανδρουλάκης συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη θα το κάνει εκβιαζόμενος, είπε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό η ΕΥΠ να έχει βρει στοιχεία που τον καθιστούν υποχείριο.

Ανέφερε πως ποτέ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ενώ απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Γεωργιάδη:
Αναφορικά με την απόφαση του κυρίου Τσίπρα να σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε ψηφοφορίες της Βουλής:

Το να πει ένα κόμμα ότι αποχωρώ από μία ψηφοφορία, γιατί για κάποιο λόγο διαμαρτύρομαι, εγώ γενικά το θεωρώ όχι καλή κοινοβουλευτική στάση ,αλλά εν πάση περιπτώσει είναι μία επιλογή. Το να πει ένα κόμμα αποχωρώ στην πραγματικότητα από τη Βουλή, με σκοπό να προκαλέσω πρόωρες εκλογές, εγώ δε θυμάμαι κάποιο άλλο κόμμα να το χει κάνει αυτό στο παρελθόν.
Αναφέροντας ο δημοσιογράφος ότι είχε ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο το 2019 ο υπουργός σημείωσε:

Ήταν όταν η Νέα Δημοκρατία είχε προκηρύξει εκλογές. Ήταν μετά τις Ευρωεκλογές και τη νίκη του με δέκα μονάδες, ήταν η ώρα που έφερε τον νέο Ποινικό Κώδικα, για τον οποίο βγήκε μετά ο κύριος Κοντονής και είπε ότι το έκανε για λεφτά. Άρα, δεν έχει καμία σχέση η μία περίοδος με την άλλη. Δεν έγινε το ίδιο, στην ουσία είχε σταματήσει η Βουλή. Ούτε έχει γίνει ποτέ, ούτε και θα μπορούσε να γίνει από οποιοδήποτε άλλο πλην του κυρίου Τσίπρα.
Το σημαντικό εδώ είναι άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χτίσει από τώρα ένα αφήγημα αμφισβητήσεως του εκλογικού αποτελέσματος. Το «πετάξανε» στη Βουλή αρκετά, υπονοώντας ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές. Προκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών να βγουν να ξεκαθαρίσουν, δεν το έκαναν. Η παρουσία του Μητσοτάκη ως «υπονομευτή των εκλογών», «υποκλοπέα», «διαφθορέα», κτλ είναι το αφήγημα που θα χτίσουν την επόμενη μέρα για να δικαιολογήσουν την ήττα τους στις εκλογές. Και το χθεσινό που έκανε είναι ένα άλλο βήμα στο χτίσιμο του αφηγήματος μιας αντικανονικής πολιτικής περιόδου. Το πρόβλημα του κυρίου Τσίπρα είναι ότι μια πολύ μικρή μειοψηφία, έχει ανάγκη να βρεθεί σε μία τέτοια περίοδο.
Σχετικά με τις παρακολουθήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων:

Ό,τι γίνεται νόμιμα είναι σωστό. Αν αύριο η Εφορία, κάνει έλεγχο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, είναι περίεργο, είναι παράνομο; Το κράτος έχει φτιάξει μια φορολογική υπηρεσία που λέγεται ΑΔΑΕ για να κάνει ελέγχους. Το ίδιο κάνει και μια άλλη κρατική υπηρεσία που λέγεται ΕΥΠ, για να παρακολουθεί τηλέφωνα. Προσπαθώ να εξηγήσω ένα επιχείρημα. Ασχολείται η Ελλάδα έξι μήνες με ανοησίες. Έχει παρασύρει ο Τσίπρας την Ελλάδα σε μία συζήτηση περί ανοησιών.
Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί και δεν πρέπει να ξέρει τον λόγο των παρακολουθήσεων. Πρέπει να ενημερωθεί μόνο όταν βρεθεί κάτι επιλήψιμο.
Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε:

Ο κ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει μια απρεπή επίθεση στον κ. Ανδρουλάκη.
ο έκανε πρώτα ο κ. Τζανακόπουλος και μετά το «σήκωσε πολύ» η κ. Τσαπανίδου, ως νέα εκπρόσωπος Τύπου, λέγοντας ότι αν ο Μητσοτάκης συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη θα το κάνει εκβιαζόμενος.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να έχει βρει η ΕΥΠ στοιχεία, πολύ άσχημα για τον κ. Ανδρουλάκη, που τον καθιστούν υποχείριο του Μητσοτάκη. Παρουσιάζουν τον Ανδρουλάκη ως έναν απατεώνα, που τον «πιάσανε στα πράσα» για να τον εκβιάζουν.
Διαμαρτυρήθηκα ποτέ εγώ, όταν η κυρία Τουλουπάκη παρακολουθούσε το τηλέφωνό μου για την υπόθεση Novartis;
Για τις πιθανές συνεργασίες μετά τις εκλογές:

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι θα ήταν αστείο να το κάνω, καθώς έχω υπάρξει ο ίδιος υπουργός δύο φορές σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
Εμείς δεν απορρίπτουμε συνεργασία, ο κος Ανδρουλάκης βγήκε και είπε δε συνεργαζόμαστε ούτε με τη Νέα Δημοκρατία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον κο Βελόπουλο δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο. Είναι ένα κόμμα που πιστεύει σε έναν άλλο προσανατολισμό της χώρας.
Σχετικά με θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης:

Ο τιμάριθμος στα τρόφιμα είναι διψήφιος και ο γενικός τιμάριθμος μονοψήφιος.
Έχουμε φτιάξει μια εφαρμογή, που σου λέει αν πας σε κάθε σούπερ μάρκετ πόσα θα πληρώσεις. Χρειαζόμαστε λιγότερη γκρίνια και περισσότερη καλοπιστία.
Τον Μάρτιο θα έχουμε πάρα πολλές μειώσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα Δημοκρατία: «Ο Κασσελάκης ομολογεί ότι επί μήνες κορόιδευε τους πολίτες»

Με αφορμή την ανάρτηση του κ.Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός σε δήλωση του αναφέρει: "Ο πρόεδρος του...

Γεραπετρίτης – Β. Μακεδονία: Μη αποδεκτή η ενταξιακή πορεία χωρίς πλήρη συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε τις απόψεις του κατά τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο. Επισήμανε ότι η απόφαση της...

Χρήστος Σταϊκούρας: Πλήθος έργων για την διαχείριση των υδάτινων πόρων σε όλη την Επικράτεια

ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με δεδομένη την επιτεινόμενη κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής στόχευσης για...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα σε ένα χρόνο θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα έντονο μήνυμα ενθάρρυνσης σχετικά με την αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων των πολιτών στην τακτική κυριακάτικη ανασκόπηση, η οποία...