Τρίτη, Μάιος 30, 2023
Αρχική Υπουργεία Γεωργιάδης: 40.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση δανείου με διετή επιδότηση επιτοκίου μέσω ΤΕΠΙΧ...

Γεωργιάδης: 40.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση δανείου με διετή επιδότηση επιτοκίου μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από τις 12.00 το μεσημέρι 40.000 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να λάβουν δάνειο με διετή επιδότηση επιτοκίου μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάζοντας το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Το ποσό που θα διατεθεί αυξήθηκε από τα 1,3 δισ. σε περισσότερο από 2 δισ. ευρώ ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα προσφέρει κρατική εγγύηση έως 80% για επιχειρηματικά δάνεια κίνησης.Σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η μόχλευση ρευστότητας 2 δισ. ευρώ μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα γίνει προσεχώς διαβούλευση για τις μικροπιστώσεις, με στόχο «καμία επιχείρηση να μη μείνει πίσω».

Παράλληλα, δρομολογείται σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων για αναπτυξιακά και άλλα έργα. Για τις στρατηγικές επενδύσεις το σύνολο των νέων εγκρίσεων είναι 2,5 δισ. ευρώ ενώ θα εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβάλει φάκελο, περίπου 2.000 επιχειρήσεις. Σε άμεση προτεραιότητα τίθενται 40 μεγάλα έργα. Στο νέο ΕΣΠΑ του 2021 – 2027 προιστίθενται πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης,εγκρίθησαν έργα ΣΔΙΤ.