Αρχική Υγεία Γεωργαντάς: Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση!

Γεωργαντάς: Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνολικά 105.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού χθες για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ εγγραφών, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε επίσης πως 27. 000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολισθέντων και το μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού. Όπως εξήγησε, με την εγγραφή στο μητρώο όσοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό και στη συνεχεία θα μπορούν να κάνουν και την τρίτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Ερωτηθείς, τέλος, για την απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ότι μέσω αυτής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.