Αρχική Υπουργεία ΓΕΕΘΑ: Ποιοι εξαιρούνται από την αναστολή αδειών

ΓΕΕΘΑ: Ποιοι εξαιρούνται από την αναστολή αδειών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμα με άμεση εκτέλεση και εφαρμογή «από λήψεως», εξέδωσαν τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας προς όλες τις Μονάδες, με απόφαση του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλονται όλες οι άδεις του προσωπικού, όπως σας μετέδωσε από τους πρώτους χθες το dimosio.gr.

Πλέον η ανάκληση των αδειών γίνεται με τον πιο επίσημο τρόπο.

Σύμφωνα με το σήμα, ανακαλούνται όλες οι άδειες και αναστέλλεται η χορήγηση των προγραμματισμένων αδειών στο στρατιωτικό προσωπικό εκτός από:

  • όσους βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια
  • σε άδεια κυήσεως και ανατροφής τέκνου (για τις γυναίκες)
  • σε άδεια ανατροφής τέκνου (για άνδρες)

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στους διοικητές να ανακαλέσουν και πολιτικό προσωπικό εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, υπάρχει μέριμνα για τους γονείς στρατιωτικούς που καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στις μονάδες τους, το λεγόμενο σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Οι οικογένειες στρατιωτικών που οι γονείς υπηρετούν και οι δυο στις Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρουν δεν έχει εφαρμοστεί παντού το σχέδιο ΕΣΤΙΑ. Υπάρχουν ανακλήσεις αδειών, και συναγερμός σε όλες τις μονάδες, αλλά δεν υπάρχει μέριμνα για τα παιδιά τους.

Το σχέδιο αυτό μεριμνά για περιπτώσεις όπως αυτές που ισχύουν κατά τις οποίες ανακαλούνται όλες οι άδειες και καλούνται οι στρατιωτικοί να επιστρέψουν στις μονάδες για να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και μένουν «ξεκρέμαστες» οικογένειες με ανήλικα παιδιά που δεν μπορούν να τα αφήσουν υπό την επίβλεψη συγγενούς.