Αρχική Διεθνή Γάλλος γιατρός ποζάρει γυμνός και καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα προστασίας

Γάλλος γιατρός ποζάρει γυμνός και καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα προστασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αδαμιαία περιβολή, ο Γάλλος γιατρός Αλάν Κολομπιέ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του στην κυβέρνηση των Παρισίων για την αδράνεια που επέδειξε στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και τον ανεπαρκή ιατρικό εξοπλισμό για την φροντίδα των ασθενών.

Με την γυμνή διαμαρτυρία του- έχει ανεβάσει την επίμαχη φωτογραφία στα social media – o 61χρονος γιατρός καταγγέλλει τις αρχές ότι δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τον Covid-19.

Gepostet von Alain Colombié am Montag, 23. März 2020

Φορώντας ένα στηθοσκόπιο κι ένα λευκό περιβραχιόνιο, ο Κολομπιέ κάθεται σε μία κόκκινη καρέκλα σταυροπόδι, κρύβοντας επιμελώς τα ευαίσθητα σημεία του σώματός του .Το νοσοκομείο όπου εργάζεται, βρίσκεται στο Pomérols, ένα χωριό 50 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Μονπελιέ.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο καταγγέλλει τις αρχές για αδράνεια και έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού εξηγώντας ότι με τη γύμνια του θέλει να εκφράσει τον θυμό και την οργή του προς τις αρχές.

«Καταγγέλλω την κυβέρνηση για έλλειψη μέτρων προστασίας …κι εγώ ο ίδιος είχα ενημερώσει τις αρχές για τον κίνδυνο σχετικά με τον Covid-19 από το τέλος Ιανουαρίου», λέει αγανακτισμένος ο Γάλλος γιατρός.

Απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στη λεζάντα της φωτογραφίας του στέλνει το εξής μήνυμα:

«Κύριε πρόεδρε Μακρόν, ζητάτε από τους μικρούς σας στρατιώτες να πάνε στο μέτωπο χωρίς όπλα (μάσκες, αντισηπτικά, στολές) και βεβαίως χωρίς εκπαίδευση».

Στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ο Κολομπιέ, υπάρχουν συνολικά τέσσερις γενικοί ιατροί που θα πρέπει να φροντίσουν 10.000 ασθενείς.

Κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι από το νοσοκομείο, γδύνεται στο γκαράζ και κάνει αμέσως μπάνιο. Η σύζυγός του, επίσης γιατρός, απολυμαίνει ότι ο ίδιος έχει αγγίξει.