Αρχική Διεθνή Γαλλία: Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη μεταφορά ασθενών του κορωνοϊού

Γαλλία: Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη μεταφορά ασθενών του κορωνοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων Tonnerre του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού θα σταλεί το σαββατοκύριακο στο Αιάκειο της Κορσικής για «την υγειονομική απομάκρυνση ασθενών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19» και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Γαλλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Το μέτρο αυτό, που αποφασίσθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, «έχει στόχο να ανακουφίσει τη μονάδα εντατικής νοσηλείας του νοσοκομειακού κέντρου του Αιάκειου ώστε να εξασφαλισθεί η ανταπόκριση του νοσοκομείου στις ανάγκες νοσηλείας των πιο σοβαρά ασθενών», διευκρινίσθηκε από τη νομαρχία της Κορσικής.

«Προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή την Κυριακή και θα επιτρέψει να μεταφερθούν 12 έως 14 ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο νομάρχης της Κορσικής Φρανκ Ρομπίν.

Οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

«Αναμένουμε στο τέλος της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης κύμα αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού», πρόσθεσε.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων που συνδέεται με την επιδημία στη Γαλλία, μετά την ανάπτυξη του μηχανισμού ιατρικής αεροδιακομιδής ασθενών «Μορφέας» και την προβλεπόμενη για τις επόμενες ημέρες δημιουργία ενός νοσοκομείου εκστρατείας στην ανατολική Γαλλία.