Αρχική Διεθνή Γαλλία: Εκατοντάχρονος δημοτικός σύμβουλος αποσύρεται για να δώσει τόπο στα νιάτα!

Γαλλία: Εκατοντάχρονος δημοτικός σύμβουλος αποσύρεται για να δώσει τόπο στα νιάτα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο αιωνόβιος σύμβολος εκλεγόταν για 75 συναπτά έτη

Ο Λουί Ντονί στις 20 Οκτωβρίου 2019 έκλεισε τα 100 χρόνια ζωής και τελικά τώρα αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

Ο κ. Ντονί τα τελευταία 75 χρόνια υπηρετούσε ως δημοτικός σύμβουλος του Γκραν Σεζό στη Γαλλία, στο Οτ Βιεν (κεντρικά) και ήταν ο γηραιότερος αιρετός της χώρας. Ωστόσο τώρα αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα στην εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου.

Ο Λουί Ντονί «θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του έπειτα από 74 χρόνια και 11 μήνες στην υπηρεσία της κοινότητας», επιβεβαίωσε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιος του Ζαν Σαρλ, που εκλέγεται επίσης στο Γκραν Σεζό.

«Αυτός είναι η πυξίδα μας», περιέγραψε ο αναπληρωτής του στο δημοτικό συμβούλιο Αντρέ Ερό. «Ένα πρόσωπο, η μνήμη της κοινότητας» είπε η γραμματέας του δημάρχου Καρίν Φιγιό. Στο Γκραν Σεζό, ένα χωριό 246 κατοίκων στην κεντρική Γαλλία, θα υπάρχει το «πριν» και το «μετά» των δημοτικών εκλογών του 2020.

Εκλεγείς για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1945, ο Λουί Ντονί υπηρέτησε την περιοχή του για 13 συναπτές θητείες.

«Στη ζωή, πρέπει να γνωρίζεις να είσαι λογικός σε όλα», είπε ο Ντονί. «Για εμένα, όπως για τους ψηφοφόρους, δεν θα ήταν λογικό να θέσω υποψηφιότητα. Θέση στους νέους!».

Ο Ντονί επισκεπτόταν συχνά τους πολίτες στα σπίτια τους, ιδίως πρόσωπα που ζούσαν απομονωμένα, «προκειμένου να τους ακούσει», καθώς «συχνά από αυτούς προέρχονται οι καλές ιδέες», σημειώνει.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, διένειμε την αλληλογραφία στα γηροκομεία, στους ενοίκους τους, που ήταν νεώτεροι από εκείνον.

Έργα όπως η παροχή πόσιμου νερού στο χωριό, το δημοτικό στάδιο, ακόμη και η εγκατάσταση ενός χώρου στάθμευσης, όπου εργάζονται σήμερα 25 άνθρωποι, φέρουν τη σφραγίδα του Λουί Ντονί.

«Μια σελίδα της κοινοτικής ιστορίας γυρίζει. Νιώθουμε λίγο χαμένοι», τόνισε ο Αντρέ Ερό.