Αρχική Ασφάλιση Γ. Βρούτσης: “Σε τραγική κατάσταση το ασφαλιστικό”

Γ. Βρούτσης: “Σε τραγική κατάσταση το ασφαλιστικό”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Ποτέ στο παρελθόν το ασφαλιστικό δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση” τονίζει ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει:

“Στον ΕΦΚΑ επικρατεί το απόλυτο χάος! Στοιχεία χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν χαθεί. Οι εξοντωτικές εισφορές “σκοτώνουν” κάθε δημιουργική προσπάθεια. Το αδιέξοδο με τα μπλοκάκια οδηγεί την Κυβέρνηση από λάθος σε λάθος και τους ασφαλισμένους σε πλήρη απόγνωση. Το φιάσκο με το μαθηματικό τύπο ακυρώνει στην πράξη το Νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και τις ελπίδες των νέων συνταξιούχων να λάβουν σύνταξη. Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι – από τον περασμένο Μάιο – έχουν χάσει 20% μεσοσταθμικά της σύνταξής τους”.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση,  η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και στους σημερινούς συνταξιούχους. “Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν σήμερα χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της πιο ανίκανης και αναξιόπιστης Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος! Η οργή της κοινωνίας ξεχείλισε”, καταλήγει.