Αρχική Υπουργεία Γ. Σταθάκης: Ευκαιρία για μεγάλες επενδύσεις η νέα εποχή του ΑΔΜΗΕ

Γ. Σταθάκης: Ευκαιρία για μεγάλες επενδύσεις η νέα εποχή του ΑΔΜΗΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η νέα εποχή του ΑΔΜΗΕ αποτελεί ευκαιρία για μεγάλες επενδύσεις, απομειώσεις στα τιμολόγια των καταναλωτών και την ασφάλεια του ενεργειακού μας συστήματος, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΑΔΜΗΕ ΑΕ, στην 82η ΔΕΘ.

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησης τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε ο «νέος ΑΔΜΗΕ», δηλαδή με τη διατήρηση του 51% των μετοχών στο ελληνικό Δημόσιο και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή (την κινεζική State Grid of China που απέκτησε το 24% των μετοχών). «Με τον στρατηγικό επενδυτή προσβλέπουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη αναβάθμιση των δικτύων στη χώρα, με αιχμή του δόρατος τις μεγάλες διασυνδέσεις των νησιών που θα λύσουν το πρόβλημα των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας που έχει σήμερα το ενεργειακό μας σύστημα» ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ ΑΕ, Μάνος Μανουσάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε τη βεβαιότητα για την επιτυχή πορεία της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, μέσω της επιτάχυνσης των έργων διασύνδεσης, τον εξορθολογισμό της δομής της εταιρείας και τη μέγιστη δυνατή ψηφιοποίηση των τεχνικών διαδικασιών συντήρησης του δικτύου. Σημείωσε, δε, ότι η εταιρεία, μέσω της «ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών», ανοίγεται στη διεθνή αγορά, συμμετέχοντας στο roadshow του Λονδίνου, με σκοπό να «στηριχθεί η μετοχή από επενδυτές του εξωτερικού».

Δήλωση Γ. Σταθάκη για Σκουριές

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο περίπτερο της ΑΔΜΗΕ, ο κ. Σταθάκης ρωτήθηκε για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, ύστερα και από την προσφυγή στη διαιτησία. Όπως είπε, η διαδικασία της διαιτησίας, η οποία -σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε- θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν και να ξεκαθαρίσει το τοπίο αυτής της επένδυσης. «Αυτή την επιλογή κάναμε και μ’ αυτήν προχωράμε» υπογράμμισε.