Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη δεύτερη ημέρα εργασιών της διεθνούς συνάντηση της Αθήνας με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας»  που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παροχής κινήτρων προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως επισήμανε, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ο εγγύτερος στον πολίτη βαθμός, είναι ουσιαστικός και αποτελεί βασικό μοχλό στην ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Ειδικότερα τόνισε πως έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου, δημιουργίας του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στήριξης των επιχειρήσεων και προσέλκυσης επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης τόνισε πως η ΚΕΔΕ έχει διαμορφώσει ένα σχέδιο τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων. Έμφαση, όπως ανέφερε, δίνεται στην αναβάθμιση των τεχνολογιών, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των πολιτών αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών.

«Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, έναν ισότιμο της Κεντρικής Διοίκησης πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας μας και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε λέγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  Γ. Καββαθά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υπουργοί, βουλευτές πρόεδροι παραγωγικών φορέων, βιομήχανοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμη:

Εργαζόμενοι σε πλατφόρμες: Ο Ν.4808/2021 και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία

Δείτε τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες.

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Πρόστιμο 3.000 € στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη – Πουλούσε κατεψυγμένες γαρίδες για φρέσκιες

Πρόστιμο ύψους 3.000 € επιβλήθηκε σήμερα μετά από την απόφαση που δημοσιεύθηκε, για το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη που βρίσκεται επί της  Ιεράς οδού...

Βολίδες πυροβόλου όπλου στο προαύλιο σχολείου

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους του Μενιδίου όταν εντοπίστηκαν 2 βολίδες πυροβόλου όπλου στο προαύλιο του 8ου Γυμνασίου Αχαρνών. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που...

Παρελθόν η Ναταλί Κάκκαβα από το δήμο Σαρωνικού – Οι δηλώσεις της ίδιας και του δημάρχου

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, αναφέρει ότι υπήρξε υπονόμευση του δημοτικού έργου και διασυρμός της παράταξης. Ως αποτέλεσμα, αποφάσισε να παύσει τις αρμοδιότητες της...

UNESCO: Το Ζαγόρι επίσημα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco το Ζαγόρι, είναι η 19η εγγραφή ελληνικού μνημείου στον Κατάλογο και η πρώτη πολιτιστικού αγαθού της Ελλάδας, ως...