Αρχική Πολιτική Γ. Καμίνης: «Δεν θα παραδώσουμε τα σχολεία στη Χρυσή Αυγή και στις...

Γ. Καμίνης: «Δεν θα παραδώσουμε τα σχολεία στη Χρυσή Αυγή και στις παραφυάδες της»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνονται καταλήψεις σε σχολεία κυρίως στη βόρειο Ελλάδα,  με εθνικιστικά συνθήματα όπως «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία», «Ελλάς ή τέφρα», «Επανάκτηση της Β. Ηπείρου», ενώ για σήμερα 29 Νοεμβρίου, με παρεμβάσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακροδεξιοί  και εθνικιστικοί κύκλοι παροτρύνουν τους μαθητές σε πανελλαδική ημέρα «καταλήψεων» σχολείων με παρόμοια συνθήματα και αιτήματα.

Η προσπάθεια παρέμβασης στον μαθητικό πληθυσμό, βρίσκει σθεναρή αντίσταση από τους ίδιους τους μαθητές οι οποίοι φωνάζουν «Να μην αφήσουμε χώρο έκφρασης στους φασίστες».

Η Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας -στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από είκοσι σχολεία- καλεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να διοργανώσουν αντιφασιστικές δράσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία τους και να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στα Προπύλαια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με δήλωσή του τονίζει «Δεν θα παραδώσουμε τα σχολεία στη Χρυσή Αυγή και στις παραφυάδες της».

Ειδικότερα ο κ. Καμίνης δήλωσε:

«Η ακροδεξιά ρητορική του μίσους δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό, δεν έχει καμία θέση στα σχολεία. Οι μαθητές ανέκαθεν αγωνίζονταν κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας. Δεν θα παραδώσουμε τα σχολεία στη Xρυσή Aυγή και στις παραφυάδες της».