Αρχική Πολιτική Γ. Γεραπετρίτης: Οι Θεσσαλονικείς δεν επέδειξαν την ευθύνη που θα έπρεπε

Γ. Γεραπετρίτης: Οι Θεσσαλονικείς δεν επέδειξαν την ευθύνη που θα έπρεπε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Δυστυχώς η Βόρεια Ελλάδα γενικά, ειδικότερα η Θεσσαλονίκη δεν επέδειξε εκείνου του τύπου την ευθύνη που θα έπρεπε να επιδείξει», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι θα χρειαστούν και νέα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον Σκάι,  είπε πως οι Θεσσαλονικείς δεν επέδειξαν την ευθύνη, που θα έπρεπε.

Πρόσθεσε ότι «υπήρξε πολύ μεγάλη αμετροέπεια στη διαχείριση της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, το αποτέλεσμα δυστυχώς το εισπράττει σήμερα η Θεσσαλονίκη». Και αφού υπογράμμισε το συντονισμένο σχέδιο από υπουργείο Υγείας με την προσθήκη 43 κλινών ΜΕΘ, τόνισε: «Παρά ταύτα με την εξαιρετικά αυξητική πορεία που έχει το φαινόμενο, θα πρέπει να ενισχύσουμε το σύστημα και με άλλες κλίνες. Είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, τα περιοριστικά αυτά μέτρα θα πρέπει να είναι τέτοιου τύπου ώστε να μην αφήνουν περιθώριο για την αυξητική αυτή τάση».

«Οποιοδήποτε μέτρο, ακόμη και το πιο σκληρό, και το πιο αυστηρό, εάν δεν υπάρχει ευθύνη, και συλλογική και ατομική, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Είμαστε στο σημείο ‘μηδέν’, είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης», σημείωσε εμφατικά. Ενώ, αφού αναγνώρισε ότι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και πολιτιστικών χώρων αδικούνται από την ανεύθυνη συμπεριφορά συναδέλφων τους, πλην όμως ο κατασταλτικός μηχανισμός δεν μπορεί να είναι παντού, εξήγησε ότι για αυτό το λόγο «αποφασίστηκε ένα οριζόντιο μέτρο με στόχο να καταλλαγεί ο ιός το διάστημα αυτό» και απώτερο στόχο «να ξανανοίξουμε την κοινωνία και την αγορά τον Δεκέμβριο», συμπλήρωσε.