Αρχική Υπουργεία Γ.Γεωργαντάς: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών

Γ.Γεωργαντάς: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Γιώργος Γεωργαντάς συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο επανεκλεγείς βουλευτής Κιλκίς ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αρμοδιότητα τα θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών.

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967. Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς.

Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα, έχουν μια κόρη την Άννα.

Τελειώνοντας τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στην πόλη του Κιλκίς, στην οποία ζει μόνιμα και ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Έχει τελειώσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Νομικής Σχολής.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 κατεβαίνει υποψήφιος για πρώτη φορά με την Νέα Δημοκρατία στο Νομό Κιλκίς και καταλαμβάνει την 2η θέση. Στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία χάνει την 2η Βουλευτική Έδρα και έτσι κατατάσσεται ως 1ος επιλαχών στο νομό Κιλκίς. Στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κιλκίς, θέση η οποία τον κατατάσσει και πρώτο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 .

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από το 1992 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και κατείχε διάφορες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του και ειδικότερα: α) 2002-2005 μέλος του Δ.Σ., β)2005-2008 γραμματέας του Δ.Σ. και γ) 2008 έως Οκτώβριος 2009 Πρόεδρος του Δ.Σ. Παράλληλα ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία γνωρίζει πολύ καλά.

Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς το 2003 και από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς.

Διατέλεσε:

Α)αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Κιλκίς «ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ»

Β)πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αγίας Παρασκευής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας