Πέμπτη, Δεκέμβριος 1, 2022
Αρχική Ελλάδα Frontex: Θα υποστηρίξει πλήρως την Ελλάδα στα σύνορα επιχειρησιακά και με εξοπλισμό

Frontex: Θα υποστηρίξει πλήρως την Ελλάδα στα σύνορα επιχειρησιακά και με εξοπλισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της Frontex, το οποίο πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στην έδρα της Frontex στη Βαρσοβία, συμφώνησε ότι ο Οργανισμός θα υποστηρίξει πλήρως την Ελλάδα όσον αφορά την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης στα εξωτερικά σύνορά της έναντι της Τουρκίας και να ενεργήσει με πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Το ΔΣ αποφάσισε ακόμη να εφαρμόσει την ταχεία επέμβαση στα σύνορα που ζήτησε η Ελλάδα και αποφάσισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής.

Τα Κράτη Μέλη επιβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους να παρέχουν τις αντίστοιχες υποχρεωτικές συνεισφορές τους στο πλαίσιο της ομάδας ταχείας αντίδρασης και τα τεχνικά στοιχεία ενεργητικού στο πλαίσιο της ομάδας εξοπλισμού ταχείας αντίδρασης συμπληρωμένα με πρόσθετες δεσμεύσεις από την ομάδα τεχνικού εξοπλισμού και η Frontex είναι πλέον έτοιμη να επεκτείνει περαιτέρω την υποστήριξή της για την Ελλάδα σε άλλους επιχειρησιακούς τομείς ή  και τύπους βοήθειας στο πλαίσιο της εντολής της.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Frontex απαρτίζεται από εκπροσώπους των προϊσταμένων των συνοριακών αρχών των κρατών μελών της ΕΕ που έχουν υπογράψει το κεκτημένο του Σένγκεν, συν δύο μέλη της Κομισιόν.

πηγη : real.gr