Αρχική Υγεία Freedom Pass: 109.000 αιτήσεις από εμβολισμένους νέους σε μία μέρα

Freedom Pass: 109.000 αιτήσεις από εμβολισμένους νέους σε μία μέρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Mέσα σε μόλις μια ημέρα, οι αιτήσεις για την απόκτηση του Freedom Pass έφτασαν τις 109.000 χιλιάδες, αποκάλυψε  ο υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό». Πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον τους για τα 150 ευρώ εκδήλωσαν 109.000 νέοι από τους 250.000 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου. 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα προβλήματα της εφαρμογής του Freedom Pass, σχετικά με τα email που δεν στέλνονταν στους δικαιούχους, έχουν ήδη επιλυθεί.

Όπως είπε, στον Σκάι, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω 500.000 νέοι αυτών προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι  «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία.»

Σε γενικές γραμμές εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και ανέφερε πως «θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό εμβολιασμών ώστε στα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε κοντά στο  70% που είναι ο στόχος μας».

«Αύριο ξεπερνάμε την χορήγηση 10 εκατ. δόσεων εμβολίων στη χώρα μας»  ανέφερε χαρακτηριστικά

Αναφορικα με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό διευκρίνισε ότι «Την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό την κάνει ο ιατρός του ενδιαφερόμενου, όχι ο ίδιος. Θα δικαιολογήσει τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος και πρέπει να εμβολιαστεί κατ’ οίκον. Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί μια λίστα ιατρών από την περιοχή του ενδιαφερόμενου, ένας εκ’ των οποίων έρχεται στο σπίτι του ενδιαφερόμενου.»