Αρχική Υγεία Φόβοι για 20.000 ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο

Φόβοι για 20.000 ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Tην εκτίμηση ότι τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν και τα 20.000 τον Αύγουστο έκανε χθες (13 Ιουλίου) στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, υπογράμμισε ότι η πανδημία θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα.

Παράλληλα, τόνισε ότι σύντομα θα βλέπουμε τα κρούσματα να διπλασιάζονται, υπολογίζοντας μάλιστα πως αυτό θα παρατηρείται ενδεχομένως κάθε βδομάδα, ή και νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για κορύφωση της πανδημίας με πολλές χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα περί τα μέσα με τέλη Αυγούστου.

«Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις αλλά μιλάμε για πολλές χιλιάδες κρούσματα, δεν μιλάμε για μικρό νούμερο», ανέφερε και παραδέχθηκε πως τον Αύγουστο θα μπορούσαμε να δούμε και περισσότερα από 10.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύψας εκτίμησε πως δεν είναι απίθανο να φτάσουμε σε νούμερα της τάξης του 15.000-20.000 κρούσματα, με αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν εμβολιάζεται.

«Κανείς δεν είναι άτρωτος», ανέφερε ο κ. Σύψας καθώς σύμφωνα με αμερικανική έρευνα το πρώτο τρίμηνο του 2021 περίπου 400 έφηβοι 11-17 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με το 1/3 να καταλήγει σε ΜΕΘ.