Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πειραιά έχει ξεκινήσει νομικές ενέργειες εναντίον των 13 μελών του πληρώματος του τουριστικού σκάφους “Περσεφόνη”. Αυτές οι ενέργειες αφορούν κατηγορίες για εμπρησμό, με υπόνοιες δόλου, για τη φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα σε δασική έκταση στην Ύδρα την περασμένη Παρασκευή.

Οι 13 κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί στον ανακριτή και έχουν δοθεί προθεσμίες για να απολογηθούν, με την πρώτη να ορίζεται για την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η νέα νομοθεσία προβλέπει ποινές φυλάκισης από 10 έως 20 έτη για το αδίκημα του εμπρησμού με οικολογικές συνέπειες.

Παρά τις αρνήσεις των κατηγορουμένων για την εμπλοκή τους με τη φωτιά και τα πυροτεχνήματα, η έρευνα συνεχίζεται για τη διαλεύκανση των γεγονότων.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα λόγω πυροτεχνημάτων που εκτοξεύθηκαν από το τουριστικό σκάφος «Περσεφόνη» κάηκαν συνολικά 300 στρέμματα δασικής έκτασης.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως κάποιοι ιδιώτες, χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα-βεγγαλικά, προκάλεσαν τη φωτιά, η οποία αναγκάστηκε να κατασβεστεί από έξι εναέρια και δύο ομάδες δασοκομάντων. Αυτές οι δυνάμεις ήταν απαραίτητες γιατί η περιοχή ήταν δύσβατη και η φωτιά δυσκολεύτηκε να ελεγχθεί.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, οι άνθρωποι επί του σκάφους προσπάθησαν αρχικά να περιορίσουν τη φωτιά μόνοι τους. Αντιμετωπίζοντας δυσκολίες, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αποχώρησαν από την περιοχή.

Ο Καπετάνιος του πλοίου που παρέπλεε την περιοχή αντιλήφθηκε έναν θόρυβο και διέκρινε μια φωτεινή αστραπή. Αυτά τα γεγονότα τα κατέθεσε στους λιμενικούς του Λιμεναρχείου Ύδρας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το μόνο πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή ήταν το “Περσεφόνη”.

Στη συνέχεια, το Λιμεναρχείο Ύδρας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέγραψε τα πλοία που βρίσκονταν στο λιμάνι τη νύχτα της Παρασκευής (21/6) λόγω πυρκαγιάς. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο κυβερνήτης του “Περσεφόνη”, παρόλο που δεν εμφανίστηκε αυτόβουλα στις αρχές, ενημέρωσε για τον θόρυβο και τη φωτεινή αστραπή.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις