Σήμερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν φωτιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στις 2 το μεσημέρι, πυρκαγιά ξέσπασε στο Μαύρο Λιθάρι, κοντά στην Αθηνών – Σουνίου, με αποτέλεσμα την άμεση κλείση της οδού Αθηνών – Σουνίου για διευκόλυνση της κίνησης των πυροσβεστικών. Τα μέσα 112 ενημέρωσαν τους κατοίκους της Σαρωνίδας να είναι έτοιμοι για εκκένωση.

Στη Μεγαλόπολη, φωτιά ξέσπασε κοντά στο ορυχείο της περιοχής γύρω στις 12:00, με έντονους ανέμους που δυσχεραίνουν την κατάσβεση. Η φωτιά πέρασε μέσα από δύο χωριά, ενώ δεν έχει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν ζημιές.

Στην Ανάβυσσο, άλλη φωτιά ξέσπασε κοντά σε κατοικίες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Το μέτωπο είναι κοντά στην Αθηνών – Σουνίου και το Μαύρο Λιθάρι, επίσης με ισχυρούς ανέμους.

Σε άλλα μέρη της χώρας όπως η Κεφαλονιά, η Αργολίδα και η Αχαΐα, υπάρχουν επίσης πυρκαγιές σε εξέλιξη. Συνολικά, οι προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύθηκαν με περισσότερους από 300 πυροσβέστες, πολλά οχήματα και αεροσκάφη.

Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρχές, με συνεχείς ενημερώσεις και κλήσεις προς τους κατοίκους για προληπτικά μέτρα ασφαλείας.