“Φωτιά” παίρνουν οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι ενόψει Πάσχα, έφτασε τα 15 ευρώ το αρνί και τα 16 ευρώ το κατσίκι

Στο έλεος της ακρίβειας ενόψει Πάσχα βρίσκονται τα νοικοκυριά. Τα 15 ευρώ έχει αγγίξει η τιμή κιλού του αρνιού, την ώρα που το κιλό το κατσίκι είναι στα 16 ευρώ.

Στα συνοικιακά κρεοπωλεία:

 • Το αρνί πωλείται από 14 με 15 ευρώ το κιλό
 • Ενώ η τιμή στο  κατσίκι ανεβαίνει στα 15 ευρώ με 16 ευρώ το κιλό

Στην Βαρβάκειο αγορά:

 • Η τιμή πώλησης στο αρνί κυμαίνεται από 10 ευρώ μέχρι και 13,50 ευρώ το κιλό
 • Το κατσίκι κοστίζει από  10,50 ευρώ μέχρι και 14 ευρώ το κιλό                                    Στη Λαχαναγορά του Ρέντη:
  • Το αρνί πωλείται στα  13,98 ευρώ το κιλό .Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του ήταν στα 12,98 ευρώ το κιλό
  • Το κατσίκι κοστίζει και αυτό όσο το αρνί δηλαδή στα 13,98 ευρώ το κιλό.

  Σούπερ μάρκετ («καλάθι του Πάσχα)

  • Η τιμή πώλησης στο αρνί κυμαίνεται από 9,78 ευρώ μέχρι και 9,99 ευρώ το κιλό
  • Ενώ το κατσίκι κοστίζει από 9,98 ευρώ μέχρι και 10,99 ευρώ το κιλό

 • Οι τιμές για οβελία (αρνί – κατσίκι) Πάσχα 2019 | Cityportal.gr
 • Τι λέει η αγορά

  Για τις τιμές στα αμνοερίφια μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης.

  «Είμαστε έτοιμοι για την Μεγάλη Εβδομάδα. Η πλειονότητα των καταστημάτων πουλά το αρνί και το κατσίκι από 10  ευρώ μέχρι και 12 ευρώ το κιλό.  Αρκετός κόσμος κατέβηκε Παρασκευή και Σάββατο για να αγοράσει αρνί, κατσίκι, συκωταριές και έντερα. Και αυτή την βδομάδα θεωρώ πως τουλάχιστον μέχρι την  Μεγάλη  Πέμπτη  ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα οι τιμές θα εξαρτηθούν από την προσφορά και την ζήτηση» είπε.

  Και ρωτήθηκε εάν οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι θα πέσουν μετά την Μεγάλη Πέμπτη. «Αυτό δεν το γνωρίζει κανένας. Δηλαδή ποια θα είναι η προσφορά και η ζήτηση » απάντησε  και υπενθύμισε δε πως « την περασμένη εβδομάδα- μέχρι και την Παρασκευή υπήρχε  από το 9 ευρώ το κιλό μέχρι και το 12 ευρώ το κιλό. Από την Παρασκευή μέχρι και  το Σάββατο οι τιμές έχουν διαμορφωθεί από 10 ευρώ μέχρι και 12 ευρώ το κιλό. Μιλάμε πάντα για την πλειονότητα των καταστημάτων ».

  Από την πλευρά του  ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης  είπε «Εγώ θα τα θέσω λίγο πιο «δύσκολα» τα πράγματα σε σχέση με αυτά που ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. Χθες πήρα από έμπορο κατσίκια 10.80/κιλό. Αυτό σημαίνει ότι με το 13% μου στοιχίζει εμένα 12,20 ευρώ. Ένα αρνί και ένα κατσίκι περίπου 10-12 κιλά μέσα σε μια βδομάδα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο που θα σφαχτεί έχει φύρα 10%. Μεσοσταθμικά σας βάζω 8% που σημαίνει ότι είναι ακόμα ένα ευρώ. Πήγαμε στα 13 ευρώ. Τα πάγια έξοδα ενός μαγαζιού είναι πολλά. Έτσι φτάσαμε περίπου στα 15,80 ευρώ. Για να μην χάσουμε πρέπει να πουλήσουμε μόνο 15,80 ευρώ το κιλό, και όχι για να βγάλουμε κιόλας. Μιλάμε για το φρεσκοσφαγμένο και το γάλακτος. Τώρα δεν υπάρχουν ζώα, ενώ οι Καθολικοί το πήραν φθηνότερα γιατί υπήρχαν», τόνισε.

  Ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης υπογράμμισε πως, «εδώ στην Ελλάδα έχουν κλείσει τις παραγγελίες εδώ και 20 μέρες. οι τιμές έχουν καθοριστεί εδώ και 20 μέρες από τον κτηνοτρόφο. Τώρα αν αβγατίζουν στα ψυγεία, είναι άλλο θέμα. Εμείς πουλήσαμε 6 ευρώ και η ένωση 7 και τα έδωσε η ένωση σε αλυσίδες και πωλούνται 9,99 ευρώ».

  «Θα έρθω σε διαφωνία με τον κ. Καπούνη. Η τιμή στη βόρεια Ελλάδα ήταν 8,50 ευρώ η τιμή του παραγωγού συν ΦΠΑ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα έφυγαν από 7-8,50 ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γνωρίζω πολύ καλά τις τιμές ανά την Ελλάδα. Και η Κρήτη δεν πούλησε χαμηλά. Η τιμές παραγωγού στην Κρήτη ήταν υψηλές» σημείωσε μεταξύ άλλων  ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Κώστας Γυφτάκης.                                         

  Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις