Αρχική Ελλάδα Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Σήμερα οι ποινές για τους 8 καταδικασθέντες

Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Σήμερα οι ποινές για τους 8 καταδικασθέντες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώνεται σήμερα η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017, καθώς αναμένονται οι ποινές στους 8 που καταδικάστηκαν ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκαν ένοχοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η διαδικασία σήμερα θα ξεκινήσει με την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας επί των αιτημάτων που υπέβαλαν οι οκτώ κριθέντες ένοχοι κατηγορούμενοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών .

Αφού το δικαστήριο κρίνει το θέμα των ελαφρυντικών η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το μεσημέρι με την ανακοίνωση των δικαστών επί των ποινών που θα επιβληθούν και της ποινικής μεταχείρισης καθενός καταδικασθέντα.

Μετά από διαδικασία  δυόμιση ετών, αθώοι κηρύχθηκαν 13 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου , θεωρώντας ότι δεν στοιχειοθετούνται για αυτούς οι πράξεις που τους αποδόθηκαν μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.