Αρχική Διεθνή Φον Ντερ Λάιεν: Στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου για Πρόγραμμα Ανάκαμψης και...

Φον Ντερ Λάιεν: Στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου για Πρόγραμμα Ανάκαμψης και εμβολιασμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο 17 Ιουνίου, η Πρόεδρος της Κομισιόν στο πλαίσιο της περιοδείας της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Πριν από το Πάσχα υποσχεθήκαμε στους Ευρωπαίους ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να πάρουν πίσω ένα κομμάτι της κανονικότητας όταν σχεδιάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπέγραψαν κανονισμό για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό» τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν από τη Μαδρίτη.

Όπως υποστήριξε, «τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, αλλά εάν ένα κράτος-μέλος επιθυμεί, μπορεί εθελοντικά να εγγραφεί νωρίτερα. Αυτό έκανε το Βέλγιο. Το Βέλγιο επιτρέπει από σήμερα τα ταξίδια με πιστοποιητικό και εκδίδει αυτά τα πιστοποιητικά».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε ότι «όλοι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό μπορούν να το λάβουν. Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί 15 κράτη-μέλη και από την 1η Ιουλίου όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να εφαρμόζουν αυτά τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Σχεδιάζω τώρα να ξεκινήσω την περιοδεία στα 27 κράτη-μέλη για το NextGenerationEU».
Και κατέληξε λέγοντας ότι είναι περίεργη να δει πώς λειτουργεί αυτό το πιστοποιητικό!

Η Oύρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μετά την Αθήνα θα ταξιδέψει στη Δανία και την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.