Αρχική Ελλάδα Φοιτητές του ΑΠΘ συνωστίζονται σε γιγάντιες ουρές για μια μερίδα φαγητό στη...

Φοιτητές του ΑΠΘ συνωστίζονται σε γιγάντιες ουρές για μια μερίδα φαγητό στη λέσχη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με φοιτητές του ΑΠΘ να συνωστίζονται σε τεράστιες ουρές για μια μερίδα φαγητό

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στα social media ο διδάκτωρ Ιστορίας, Σταύρος Παναγιωτίδης, δείχνουν να έχει σχηματιστεί μια τεράστια ουρά για take away φαγητό, που σημαίνει ότι τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί μόνο αρκετά δεν είναι.

Ο ίδιος κατηγορεί γι’ αυτό τον πρύτανη του Ιδρύματος αλλά και το Υπ. Παιδείας, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια γενικότερα, όσο για τις εικόνες ντροπής όπου φοιτητές περιμένουν επί ώρες για να φάνε.

Δείτε την ανάρτηση

 

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Δημήτριο Κωβαίο, η κατάσταση φέρεται να ευθύνεται εν μέρει σε εργασίες συντήρησης που γίνονται αυτή την περίοδο, καθώς και από τη μαζική έλευση πρωτοετών φοιτητών. Όπως δήλωσε στο Voria.gr η λειτουργία της λέσχης συνεχίζει να γίνεται με take away, καθώς, παρά την ΚΥΑ που επιτρέπει την είσοδο των φοιτητών στο χώρο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, πραγματοποιούνται εργασίες στο χώρο, ενώ προσθέτει ότι την Τρίτη και την Πέμπτη «το καλό φαγητό που σερβίρεται οδηγεί στην πιο μαζική προσέλευση».

Το θέμα βέβαια είναι ότι όλα αυτά έπρεπε να έχουν προβλεφθεί και να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα για την αποτροπή τους. Το γεγονός ότι το φαγητό είναι «καλό» κάποιες μέρες και προσελκύει περισσότερους φοιτητές, δε δικαιολογεί τις εικόνες συνωστισμού.