Αρχική Πολιτική Φίλης: Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων πήγε..διακοπές

Φίλης: Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων πήγε..διακοπές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εξαιρετικά επικριτική ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Κυβέρνηση, σχετικά με την επανέρναξη της  νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Α΄Αθηνών και Τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτευση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης της υπουργού Παιδείας  κας Νίκης Κεραμέως, υποστήριξε πως «αποδείχθηκε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η Κυβέρνηση είχε πάει διακοπές. Δεν αξιοποίησε την καλοκαιρινή περίοδο ώστε σε συνεργασία με τους δήμους να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία, δε μερίμνησε για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, δεν αύξησε τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση, δεν εξασφάλισε επιπλέον χώρους και αίθουσες ώστε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύουν οι ειδικοί όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι « η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αποτυπώθηκε και στην ασάφεια σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση πορεύεται σύμφωνα με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».».

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε ελλιπή τα μέτρα προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών εκτιμώντας πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η «αόριστη» ενίσχυση του Ολοήμερου προγράμματος, δεν αρκούν,  λέγοντας πως αποδεικνύεται: «κατώτερο των αναγκών και υπολείπεται του σχεδιασμού άλλων χωρών της Ευρώπης και του κόσμου.».

Στην ανακοίνωση του ο κ. Φίλης υπογραμμίζει επίσης ότι:

«Για άλλη μια φορά καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να αυξήσει άμεσα τις δαπάνες για την εκπαίδευση, να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να βρεθούν πρόσθετοι χώροι και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, καθώς και να συγκροτήσει συντονιστικό όργανο Παιδείας – Υγείας ανά Δήμο, το οποίο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία θα παρακολουθούν την εξέλιξη της νόσο και θα προχωρούν σε στοχευμένες παρεμβάσεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζητά από την αντιπολίτευση πνεύμα διαλόγου όταν στην πράξη αρνιόταν να συζητήσει οτιδήποτε σχετικό στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει εδώ και καιρό τα αναγκαία, κατά την κρίση του, μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Θα τα επαναλάβει και αύριο στη Βουλή, κατά την αργοπορημένη συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.»

Δείτε ΕΔΩ πως και πότε ανοίγουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια