Αρχική Πολιτική Φίλης για Κασσελάκη: Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broκer της Αμερικής

Φίλης για Κασσελάκη: Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broκer της Αμερικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο πρώην υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κατήγγειλε πως πληρωμένα τρολ του Διαδικτύου που τάσσονται υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν προσωπικές επιθέσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης να τους μαζέψει άμεσα. Στη συνέχεια τα πυρά του έστρεψε κατά του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, καταγγέλλοντάς τον για πρακτικές που θυμίζουν Γκέμπελς. «Η επιδίωξη για αποπαρασίτωση θυμίζει Γκέμπελς» είπε, ενώ προσέθεσε πως «αυτοί που κάνουν αυτές τις επιθέσεις είναι γνωστοί και καλώ όσους τους υποστηρίζουν να τους μαζέψουν». Μάλιστα, ο κ. Φίλης είπε, μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ24 και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρχει με τέτοιες πρακτικές, λέγοντας πως δηλητηριάζουν ένα κόμμα σε βαθιά κρίση.

Να παρέμβει έστω και τώρα ο Τσίπρας

Ο Νίκος Φίλης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα για το ζήτημα του περιβόητου sms. «Έπρεπε ο Τσίπρας να διαψεύσει αμέσως αυτούς τους αλιτήριους που έγραψαν αυτό το δημοσίευμα» είπε και συνέχισε λέγοντας πως η διάψευση μέσω Καρτερού έξι ημέρες μετά το δημοσίευμα και αφού έχουν γίνει οι εκλογές δεν αρκεί. Μάλιστα, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να παρέμβει έστω και τώρα. «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να παρέμβει και να διαψεύσει όσους επιχειρούν να τον εμπλέξουν στις εκλογές και να δείξουν πως στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη». Μάλιστα τόνισε πως με αυτήν του τη στάση αφήνει ορισμένους να διακινούν πως βρίσκεται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Κασσελάκης: αυτοδημιούργητος μεσσίας που ψήφιζε Νέα Δημοκρατία

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Νίκος Φίλης και για τον Στέφανο Κασσελάκη τον οποίο χαρακτήρισε αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, που θέλει να γίνει αυτοδημιούργητος πρωθυπουργός ενώ πριν από λίγα χρόνια ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. «Το πλαίσιο Κασσελάκη απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά» είπε και τόνισε πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τη μάχη για τους ανασφάλιστους ήταν στη Νέα Δημοκρατία». «Ο Κασσελάκης ήταν Νέα Δημοκρατία και στήριζε Μητσοτάκη» είπε και προσέθεσε πως «μπορεί αυτός ο άνθρωπος αξιόπιστα να διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;». Συνέχισε μάλιστα πως ήταν λάθος η απόφαση να αλλάξει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Από τον αρχηγισμό καταλήξαμε στον μεσσιανισμό» είπε χαρακτηριστικά, βάλλοντας έτσι όχι μόνο κατά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broκer της Αμερικής»

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
«Δεν βλέπω μαχαίρια, βλέπω αντιπαράθεση απόψεων, δυστυχώς από τη μία πλευρά από το στρατό που είναι στο διαδίκτυο με τον κ. Κασσελάκη, βλέπω και συμπεριφορές οι οποίες είναι προβληματικές, ορισμένοι μάλιστα συμπεριφέρονται με ένα τρόπο, ο οποίος όχι απλώς δεν είναι ευγενής, είναι πολύ κακός, δεν θα ήθελα να τον χαρακτηρίσω, εναντίον της κ. Αχτσιόγλου και όλων των άλλων» δήλωσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα, στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση αν υπάρχει στρατός του κ. Κασσελάκη απάντησε: «Υπάρχει στρατός, δεν λέω έμμισθος στρατός, υπάρχει στρατός. Αυτό συμβαίνει, επί ένα μήνα γίνεται αυτό και ο κ. Κασσελάκης δεν καταδικάζει. Ο Πολάκης, δε, βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η αντιπαράθεση πρέπει να έχει κανόνες, να μην γίνεται με όρους μέρους του διαδικτύου, μερικές φράσεις είναι υποκοσμιακές».

Για τον κ. Κασσελάκη είπε «τον περιγράφω ως σιωπηλό για φαινόμενα που εκτυλίσσονται στο όνομά του».

Σε ερώτηση αν ο κ. Κασσελάκης έχει πολιτικές απόψεις απάντησε: «Να τον καλέσετε να σας πει. Γίνονται συζητήσεις με μονολόγους των βίντεο, μόνο εικόνα, όχι ανταλλαγή απόψεων».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο Μητσοτάκης θα πέσει με σχέδιο και με αγώνες, δεν θα πέσει επειδή είμαι όμορφος και μιλάω καλά αγγλικά, δεν πέφτει από ναυτιλιακό broκer της Αμερικής».

Πρόσθεσε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανασυγκροτηθεί μετά τη δεινή ήττα, να καταλάβει γιατί έχασε και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια εναλλακτική διακυβέρνηση.

«Εάν βγει ο Κασσελάκης είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει το στόχο να φύγει η Δεξιά και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Αριστεράς» είπε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πολιτικές ειδήσεις

«Δεν αποφασίζω εγώ αν θα μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ένωση εθελοντική» απάντησε σε ερώτηση να ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ενωμένος.

Επιπλέον είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει ξεκαθαρίσει αυτό που δυστυχώς χρησιμοποιούν όνομά του από τον χώρο του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε ερώτηση αν είναι «βαλτός» ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Δεν λέω ότι είναι βαλτός, αλλά θέτω ερωτήματα. Ζει επί χρόνια στην Αμερική με συγκεκριμένη διαδρομή, έρχεται εδώ και θέλει να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα. Είναι μέλος ενός μήνα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον εμπιστεύεται κανείς ότι μπορεί να φέρει σε πέρας τέτοιο έργο;»

Σε σχόλιο ότι ήρθε πρώτος την περασμένη Κυριακή απάντησε: «Ναι, τον εμπιστεύονται όσοι τον ψήφισαν, καμία αντίρρηση. Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον γαμπρό».

Τέλος, σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει ανατροπή την Κυριακή, απάντησε: « Όλα είναι ανοικτά, την Κυριακή ψηφίζουν και τα παλαιά μέλη».

Κλείνοντας, ζήτησε να επικρατήσει μια «προοπτική πολιτικού σχεδίου για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι η παραπολιτική και η μεταπολιτική και η εικόνα, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Έτσι φτιάχτηκε ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο και μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κόμματα.