Αρχική Διεθνή FBI: Σχέδιο του ISIS για τη δολοφονία του Τζορτζ Μπους

FBI: Σχέδιο του ISIS για τη δολοφονία του Τζορτζ Μπους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία νέα αποκάλυψη κάνει το FBI σχετικά με οργανωμένο σχέδιο του ISIS κατά του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό ο ύποπτος  άνδρας ονόματι Σιχάμπ Αχμέντ έφτασε στο σημείο να ταξιδέψει στο Ντάλας τον Νοέμβριο για να τραβήξει βίντεο γύρω από το σπίτι του πρώην προέδρου και να στρατολογήσει μια ομάδα συμπατριωτών του  που ήλπιζε να μεταφέρει λαθραία από το Μεξικό στη χώρα πάνω από τα σύνορα με το Μεξικό, σύμφωνα με αίτηση εντάλματος έρευνας του FBI που κατατέθηκε στις 23 Μαρτίου και αποσφραγίστηκε αυτή την εβδομάδα στη νότια περιφέρεια του Οχάιο.

Το FBI αποκάλυψε το σχέδιο μέσω της εργασίας δύο εμπιστευτικών πληροφοριοδοτών και της παρακολούθησης του λογαριασμού του φερόμενου ως συνεργάτη στην πλατφόρμα του WhatsApp. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο Σιχάμπ Αχμέντ, είπε ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Μπους επειδή ένιωθε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ιρακινών και τη διάσπαση της χώρας μετά τη στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ το 2003, σύμφωνα με το ένταλμα.

Η υπόθεση δείχνει πώς οι ομοσπονδιακοί ερευνητές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις απειλές από το ISIS, ακόμη και όταν η ομάδα έχει αποδυναμωθεί σοβαρά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια.