Αρχική Ελλάδα Φαρμακοποιοί: Από 16-31 Ιανουαρίου οι εξετάσεις για την πιστοποίηση σε εμβολιασμούς

Φαρμακοποιοί: Από 16-31 Ιανουαρίου οι εξετάσεις για την πιστοποίηση σε εμβολιασμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινά την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου η διαδικασία των εξετάσεων για την πιστοποίηση των φαρμακοποιών σχετικά με τη διενέργεια εποχικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού, όπως προβλέπεται στην Υπ. Απ. Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄ 2811/4.7.2019),μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΙΔΕΕΑΦ.

Ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων θα διαρκέσει μέχρι την 31η Ιανουαρίου. Τα αποτελέσματα θα επικυρώνονται από την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι δε επιτυχόντες θα λαμβάνουν το πιστοποιητικό τους ηλεκτρονικά, περίπου μία εβδομάδα μετά από την εξέταση.

Αναφερόμενος στο πρωτοποριακό αυτό σύστημα εξετάσεων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, τόνισε πώς «η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής αποτελεί την επίσημα θεσμοθετημένη επιβεβαίωση του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού. Είναι η πρώτη φορά που μία από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθημερινά στους πολίτες στα φαρμακεία μας αναγνωρίζεται, θεσμοθετείται και πιστοποιείται».

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής και ειδικά τον καθηγητή Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστο Λιονή και την επιστημονική ομάδα του.