Τούρκοι φανς του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Muse, μεταξύ των οποίων και δημοφιλείς καλλιτέχνες, κάλεσαν σήμερα το συγκρότημα να ακυρώσει μια συναυλία του στην Κωνσταντινούπολη. Κατηγορούν ευθέως τον διοργανωτή της συναυλίας ότι υποστηρίζει την τουρκική κυβέρνηση απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Θα θέλαμε να (έρθετε), αλλά ο διοργανωτής αυτής της συναυλίας υποστηρίζει τον φασισμό. Ενάντια στη νεολαία. Σκεφτείτε το καλά», έγραψε η Τουρκάλα ηθοποιός Μπέρνα Λατσίν στο X, μαζί με μια ανάρτηση του συγκροτήματος που ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη πωλήσεων εισιτηρίων για τη συναυλία του που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου.
«Αν έχετε ψήγμα αξιοπρέπειας (και δεν χρειάζεστε απεγνωσμένα χρήματα), ακυρώστε αυτή τη συναυλία», προέτρεψε ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου σε μια ανάρτηση, υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές, έχουν συλληφθεί μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα στις 19 Μαρτίου.
Ο Αμπντουλχαντίρ Εζκάν, επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας που διοργανώνει τη συναυλία, της DBL Entertainment, καταδίκασε το Σάββατο με ανάρτηση στο Χ επιθέσεις σε ένα κατάστημα τουρκικής αλυσίδας καφέ, ο ιδρυτής της οποίας είναι φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση. Είχε γίνει κάλεσμα για μποϊκοτάζ κατά αυτής της αλυσίδας καφέ.
Ο Εζκάν κατηγόρησε για «προδοσία» τους δράστες αυτής της βίαιης ενέργειας που σημειώθηκε στο περιθώριο μιας μεγάλης διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.
Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το οποίο προέρχεται ο Ιμάμογλου, καλεί από την περασμένη εβδομάδα σε μποϊκοτάζ δεκάδων τουρκικών εταιρειών και οργανώσεων που είναι γνωστό ότι βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση σε αυτήν.
Ο Ιμάμογλου, κύριος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνελήφθη στις 19 Μαρτίου και προφυλακίστηκε τέσσερις ημέρες αργότερα με την κατηγορία της «διαφθοράς», μια κατηγορία που αρνείται.
Η σύλληψή του πυροδότησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, το μεγαλύτερο μετά από εκείνο του Γκεζί, το 2013.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις