Αρχική Διεθνή Facebook: Έτοιμο το Libra να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο

Facebook: Έτοιμο το Libra να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έτοιμο να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του από τον Ιανουάριο είναι το κρυπτονόμισμα του Facebook το Libra, όπως αναφέρουν σήμερα Παρασκευή οι Financial Times, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση επί του θέματος.

Η Ένωση Libra με έδρα τη Γενεύη, η οποία θα εκδώσει και θα επιβλέπει το νόμισμα, σχεδιάζει να λανσάρει ένα ενιαίο ψηφιακό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από το δολάριο, αναφέρει το δημοσίευμα των FT, επικαλούμενο μία από τις πηγές.

Το Libra, που παρουσιάστηκε από το Facebook πέρυσι, εμφανίσθηκε με νέα μορφή, αφού οι ρυθμιστικές αρχές και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να διαταράξει την οικονομική σταθερότητα και να διαβρώσει την κυρίαρχη εξουσία των χρημάτων.

Η Ένωση Libra, της οποίας το Facebook αποτελεί ένα από τα 27 μέλη, επιδιώκει να προχωρήσει με τη ρυθμιστική αρχή των αγορών της Ελβετίας, για να εκδώσει μια σειρά από stablecoins που θα υποστηρίζονται από μεμονωμένα παραδοσιακά νομίσματα, καθώς και ένα token που θα βασίζεται σε stablecoins συνδεδεμένα σε νομίσματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, τα άλλα νομίσματα, καθώς και το σύνθετο, θα εισαχθούν αργότερα, σύμφωνα με τους FT.

Τα stablecoins έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν την αστάθεια των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin, καθιστώντας τα θεωρητικά πιο κατάλληλα για πληρωμές και μεταφορές χρημάτων.

Πηγή: Reuters