Αρχική Πολιτική Φ. Γεννηματά: Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο

Φ. Γεννηματά: Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το κίνημα #metoo και την ποιότητα του δημοσίου πολιτικού διαλόγου.

«Φούσκα» χαρακτήρισε, από το βήμα της Βουλής, η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως είναι μακρυά από τα -κάθε φύσης- προβλήματα της κοινωνίας.

Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο, τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αντίδρασή της, προσθέτονας ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει ευθύνη, «ακόμη και αν εξαπατήθηκε». Ανέφερε ωστόσο ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό.

Η κ. Γεννηματά καταδίκασε το hashtag #NΔΠαιδεραστές κι εν συνεχεία τόνισε ότι δεν χρειάζεται διχασμός «που υποτιμά το δράμα των θυμάτων και αποτρέπει να ανοίξουν κι άλλα στόματα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε «να έρθουν όλα στο φως» χωρίς συγκαλύψεις, ενώ δήλωσε πως κάθε πρωτοβουλία, όπως η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολικά μαθήματα, θα έχει τη στήριξη του κόμματός της.