Αρχική Πολιτική Φ. Γεννηματά: Κυβερνητική αποτυχία το lockdown – Θα μπορούσαμε να το είχαμε...

Φ. Γεννηματά: Κυβερνητική αποτυχία το lockdown – Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, είναι μια κυβερνητική αποτυχία», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να επιβληθεί σε νεο lockdown τριών εβδομάδων στη χώρα.

Η κ. Γεννηματά συμπληρώνει ότι, «Κάθε φορά που η κυβέρνηση ανατρέπει η ίδια τους αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς της, βγαίνει ο Πρωθυπουργός να το καλύψει, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες. Από το ‘βλέποντας και κάνοντας’, σήμερα πήγαμε στο ‘δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει’».

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό που σηματοδότησε, το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, τα περιορισμένα τεστ, την ανικανότητα στήριξης, στελέχωσης και εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την καθυστερημένη ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία. Την αδιαφορία για τα γηροκομεία, τις κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας», σημειώνει.

Η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζει ότι φυσικά έχουν ευθύνες και όσοι αρνήθηκαν ή αδιαφόρησαν για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας και αυτοί που τους ανέχθηκαν.

«Σε αυτή τη μάχη που αφορά ανθρώπινες ζωές είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, στην ίδια όχθη, με τον ιό απέναντι. Όπως πράξαμε και την άνοιξη. Ώστε να ξαναβγούμε και πάλι νικητές», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά.