Αρχική Πολιτική Φ. Γεννηματά: Χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης και αυτοκριτική κύριε Μητσοτάκη

Φ. Γεννηματά: Χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης και αυτοκριτική κύριε Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Αλλάξτε κατεύθυνση κύριε Μητσοτάκη. Δείχνετε πολύ ανήσυχος και ανασφαλής. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε», τόνισε στη δευτερολογία της στη βουλή στη συζήτηση για την πανδημία, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Εμείς, πρόσθεσε η κα Γεννηματά, «δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Τσίπρα. Εμείς έχουμε ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα. Αλλά εσείς μοιάζετε κάθε ημέρα και περισσότερο με τον κ. Τσίπρα, διαμορφώνοντας, ένα ‘γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ’».

Τόνισε ότι η συνεννόηση είναι απαραίτητη , ωστόσο, όπως είπε, χρειάζεται αυτοκριτική, η οποία δεν γίνεται από την κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ή δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης ή δεν θέλει να καταλάβει.

«Εσείς, δεν έχετε κάνει κανένα λάθος, λέτε ότι όλα τα έχετε κάνει σωστά. Και για αυτό ανησυχώ περισσότερο. Αλλάξτε κατεύθυνση κε Μητσοτάκη», ανέφερε.. «Ανησυχώ για την παταγώδη αποτυχία, αλλά πολύ περισσότερο ανησυχώ για το ότι η κυβέρνηση επιρρίπτει πάντα τις ευθύνες στους άλλους», δήλωσε η κα Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο ΕΣΥ, υπογράμμισε ότι η αύξηση των κλινών, αποδείχτηκε ανεπαρκής, ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει την ώρα που υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ που δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Επεσήμανε ακόμη, ότι έγινε μείωση προσωπικού κατά τουλάχιστον 2.300 άτομα. Όπως είπε, η ίδια έχει συνομιλήσει με εργαζόμενους σε νοσοκομεία και έχει ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση. Η εικόνα, σύμφωνα με τη κα Γεννηματά είναι ότι οι περισσότερες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο απροχώρητο.

Στην Κοζάνη, είπε, επί τρείς ημέρες δεν υπήρχε αναισθησιολόγος, αν χρειαζόταν διασωλήνωση κάποιος πολίτης. Στα Γιάννενα, επεσήμανε, επτά γιατροί καλούνται να κάνουν 77 εφημερίες το μήνα και είναι και απλήρωτοι, ενώ στην Αχαϊα δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο.

«Το πρόβλημα δεν είναι μια φωτογραφία, είναι οι τραγικές στιγμές και οι τραγικές καταστάσεις που ζουν οι Έλληνες πολίτες μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Κατανοήστε το αυτό γιατί φαίνεται ότι είσαι μακριά από την πραγματικότητα», δήλωσε η κα Γεννηματά.