Μια παρέα φίλων και συμμαθητών του γυμνασίου πήγαν για φαγητό, μετά από το μπάνιο τους στο Αλιβέρι Ευβοίας, με τον ένα από τους 13χρονους της παρέας να σώζει το φιλαράκι του από βέβαιο πνιγμό την ώρα που έτρωγε ένα σουβλάκι.

Η παρέα των συμμαθητών αποφάσισε μετά τις εξετάσεις που έδιναν στο σχολείο τους, να πάνε να κάνουν μπάνιο και να φάνε σουβλάκια, η βόλτα όμως παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, όταν ο ένας 13χρονος ξεκίνησε να τρώει το σουβλάκι του και μια μεγάλη μπουκιά του έκλεισε τον αεραγωγό του με αποτέλεσμα το παιδί να μην μπορεί να αναπνεύσει, τότε χάρη στην άμεση επέμβαση του συμμαθητή του, ο οποίος γνώριζε την λαβή Heimlich (Χάϊμλιχ) καθώς είχε παρακολουθήσει κάποια στιγμή ένα σχετικό σεμινάριο, για τον τρόπο που βοηθάς κάποιον που πνίγεται από κατάποση ξένου σώματος.

Ο μικρός είχε παρακολουθήσει τον χειρισμό Heimlich .. (κοιλιακές ωθήσεις) από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 σε κάποιο σεμινάριο ,λίγους μήνες νωρίτερα, ίσως είχε διαίσθηση ότι θα χρειαστεί να σώσει τον φίλο του..

Ο πατέρας του μικρού διασώστη γεμάτος περηφάνια για τον μικρό του γιό έστειλε μήνυμα στον Νίκο Αποστόλου υπεύθυνο της Ομάδας διάσωσης ο oποίος με τη σειρά του το κοινοποίησε στα σόσιαλ Μιντια αισθανόμενος και εκείνος υπερήφανος για την δουλειά που γίνεται στα σχολεία σε συνεργασία με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

πολύ σημαντικά αποδεικνύονται τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών στα σχολεία

Το μήνυμα του πατέρα

Το μήνυμα του υπεύθυνο της Ομάδας διάσωσης

πολύ σημαντικά αποδεικνύονται τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών στα σχολεία

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις